Νέο CUPRA Born VZ: Το κορυφαίο ηλεκτρικό hatchback του ομίλου VW

Η CUPRA παρουσίασε και επίσημα σήμερα το ισχυρότερο ηλεκτρικό hatcback του ομίλου VW, το Born VZ, με τους 326 ίππους και τα 545 Nm ροπής.

  • -
  • -

Το CUPRA Born VZ αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα της μάρκας, προσφέροντας μια νέα, ακόμα πιο ισχυρή έκδοση που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των επιδόσεων.

cupra

Το VZ προέρχεται από τη λέξη Veloz που στα ισπανικά σημαίνει «γρήγορο», περιγράφοντας εύστοχα τον χαρακτήρα του νέου μοντέλου. Το CUPRA Born VZ προσφέρει 40% περισσότερη ισχύ από την έκδοση e-boost φθάνοντας έτσι τα 240kW (326 ίπποι), ενώ και η ροπή είναι αυξημένη κατά 75% σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας όντας πλέον στα 545 Nm! Η κίνηση, εξακολουθεί φυσικά να μεταφέρεται στους πίσω τροχούς... Επιπλέον, οι μηχανικοί της CUPRA φρόντισαν ώστε να ρυθμίσουν ανάλογα και την ανάρτηση DCC Sport, όπως επίσης την απόκριση του τιμονιού καθώς και αυτή των φρένων ώστε να συμβαδίζει με τη σπορ φινέτσα της κορυφαίας έκδοσης του Born. 

Οι επιδόσεις του πιο ισχυρού CUPRA Born

Το CUPRA Born VZ, χρειάζεται μόλις 5,7'' για τα πρώτα 0-100 km/h από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται πλέον ηλεκτρονικά στα 200 km/h. Επιπλέον, το ισχυρότερο ηλεκτρικό CUPRA παραγωγής, διαθέτει πολλές σπορ πινελιές στο εσωτερικό του. Δανείζεται για παράδειγμα τα εντυπωσιακά CUP bucket καθίσματα (στάνταρ εξοπλισμός) από το Formentor VZ5, ενώ διαθέτει και paddles στο τιμόνι όχι βέβαια για την αλλαγή σχέσεων στο σασμάν αλλά για τη ρύθμιση της ανάκτησης της ενέργειας

Επιπλέον, φέρει κι ένα νέο, μεγαλύτερο 12,9’’ infotainment σύστημα που αναμειγνύει τα πλεονεκτήματα της οθόνης αφής μαζί με μία νέα ρετρό μπάρα αφής στο κάτω μέρος, για να μπορεί ο οδηγός να προσαρμόσει τον κλιματισμό και την ένταση. Επίσης ενσωματώνει κι ένα νέο ηχοσύστημα 10 ηχείων, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία ήχου Sennheiser.

cupra

Δείτε ακόμα: Μέχρι 2.600 φθηνότερο το CUPRA Born – Δείτε τις νέες τιμές

Ο εξωτερικός σχεδιασμός εμπλουτίζεται με δύο νέες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, εκ των οποίων η μία σφυρήλατη, με ελαστικά υψηλών επιδόσεων, το χαρακτηριστικό λογότυπο VZ στο πίσω μέρος, καθώς και νέα χρώματα.

cupra

Το Born VZ θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ μέσα στο 2024, περιμένουμε και την αντίστοιχη πρόταση της Volkswagen, το ID.3 GTX. Τα δύο σπορ ηλεκτρικά hatchback του ομίλου θα βρουν στο διάβα τους το κορυφαίο MG4 XPower αλλά και το επερχόμενο Alpine A290.  cupra

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...