Ποιο CUPRA καίει 1,3 lt/100 km, έχει 245 ίππους και δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας;

Ένα υβριδικό με πραγματικά σπορ χαρακτήρα, χώρο για όλη την οικογένεια και δύναμη που είναι κάτι παραπάνω από ερκετή για να παίζει ο οδηγός! Ποιο είναι;

  • -
  • -

Η λέξη CUPRA συνδεόταν πάντα με τις πιο καυτές κατασκευές της Seat και έγινε συνώνυμο της οδηγικής απόλαυσης για πολλούς, εδώ και δεκαετίες. Η ανεξαρτητοποίηση της ως ξεχωριστό brand άνοιξε ουσιαστικά τον δρόμο για εξέλιξη ακόμη περισσότερο μοντέλων που θα φέρουν το σήμα της, ενώ πλέον όλα της τα οχήματα χτίζονται από το μηδέν με γνώμονα την οδηγική ευχαρίστηση χωρίς συμβιβασμούς.

Το μοντέλο που έχουμε επιλέξει για σήμερα θα μπορούσε σίγουρα να χαρακτηριστεί ως και το πιο διαδεδομένο της εταιρείας, το οποίο όμως έχει εναρμονιστεί με την εποχή και έχει καταφέρει να εφαρμόσει τις μοντέρνες τεχνολογίες με τον ιδανικό τρόπο. Τιμά τους προγόνους του προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις (0-100 km/h σε 6,7 sec και τελική ταχύτητα 225 km/h) χάρη στους 245 συνδυαστικούς ίππους, ενώ παραμένει φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και την τσέπη του χρήστη με μέση κατανάλωση που δεν ξεπερνά τα 1,3 lt/100km σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ενώ απαλλάσσεται και από το κόστος των τελών κυκλοφορίας χάρη στις χαμηλές εκπομπές CO2 (31 g/km).

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε μιλάμε για την κορυφαία plug-in hybrid έκδοση του νέου CUPRA Leon, η οποία συνδυάζει έναν 1.400άρη turbo βενζινοκινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα για να χαρίσει την τελική ιπποδύναμη που αναγράφεται παραπάνω, αλλά και να διατηρήσει το κόστος χρήσης σε χαμηλά επίπεδα. Όλα τα παραπάνω μπορούν να γίνουν δικά σας με 43.390 ευρώ.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για το CUPRA Leon E-Hybrid 245PSΕδώ μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του μοντέλου, ενώ εδώ θα βρείτε τη σύγκριση με ένα βετεράνο της hot-hatch κατηγορίας, το Volkswagen Golf GTI.

Leon

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...