Η Xiaomi αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το SU7

Η Xiaomi, ο κινεζικός γίγαντας της τεχνολογίας, ετοιμάζεται να μπει στον ανταγωνιστικό χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με την κυκλοφορία του πρώτου της μοντέλου, του SU7.

  • -
  • -

Η Xiaomi που γνωρίζουμε όλοι από τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές όπως τα smartphones και οι ρομποτικές σκούπες, περνάει πλέον και στον χώρο του αυτοκινήτου, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της.

Οι παρθενικές εικόνες του αυτοκινήτου έχουν διαρρεύσει από μία κινεζική κυβερνητική υπηρεσία, αποκαλύπτοντας το σχεδιασμό και ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος. Έτσι, παύει να είναι ερωτηματικό η μορφή του αυτοκινήτου που θα φέρει τα σήματα της διάσημης εταιρείας.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/d85df1cd76b6e5ad74edfb49ebed45d0.jpg

Ο σχεδιασμός του Xiaomi SU7

Το SU7 έχει ένα δυναμικό και σπορ σχεδιασμό, με μακρύ καπό, χαμηλή οροφή και αεροδυναμικές γραμμές. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα φώτα ημέρας LED, την επιθετική μάσκα και τον μεγάλο προφυλακτήρα. Το πίσω μέρος ακολουθεί παρόμοια νοοτροπία, με φώτα LED, μια αεροτομή και ένα έντονης σχεδίασης διαχύτη.

Δείτε ακόμα: Μετά την Xiaomi, και η Huawei μπαίνει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Διαστάσεις, ισχύς και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi SU7

Το SU7 είναι ένα μεγάλο sedan με μήκος 4.997 mm, πλάτος 1.963 mm και ύψος 1.455 mm. Το στοιχείο που εντυπωσιάζει είναι το μεταξόνιό του που φτάνει τα 3.000 mm, αρκετά μακρύ για να προσφέρει άνετο χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/51145863e83da774bb63a77f6722d073.jpg

Το SU7 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη ονομάζεται RWD και έχει ένα μοτέρ στον πίσω άξονα, με ισχύ 295 ίππων. Η δεύτερη ονομάζεται AWD, έχει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) και ισχύ 663 ίππων. Η μπαταρία του αυτοκινήτου θα είναι πιθανώς χωρητικότητας 100kWh, παρέχοντας αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων. Η RWD θα έχει μπαταρία τύπου LFP, ενώ η AWD θα έχει μπαταρία τύπου NMC, ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla, ωστόσο το μοντέλο της Xiaomi θα έχει αρχιτεκτονική 800 V.

Έξυπνες τεχνολογίες

Το SU7 θα είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες έξυπνες τεχνολογίες της Xiaomi, όπως το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης XiaoAI, το οποίο θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα λειτουργιών, όπως φωνητική αναγνώριση, πλοήγηση και ψυχαγωγία. Το αυτοκίνητο θα διαθέτει επίσης ένα προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS), το οποίο θα βοηθά τους οδηγούς να αποφύγουν ατυχήματα. Καινοτόμο χαρακτηριστικό που μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο στο Volvo EX90 είναι η ύπαρξη ραντάρ Lidar. Τα ραντάρ Lidar είναι ο πιο λεπτομερής τρόπος να καταγραφεί το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή, καθώς για την καταγραφή χρησιμοποιείται λέιζερ.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/432c777a2616f45da2fc0ad94612b92d.jpg

Η τιμή και η κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού της Xiaomi

Το SU7 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο μισό του 2024, αρχικά στην Κίνα. Δεν είναι ακόμα γνωστό αν το αυτοκίνητο θα διατεθεί και σε άλλες αγορές. Η τιμή του SU7 αναμένεται να είναι αρκετά ανταγωνιστική, καθιστώντας το μια ελκυστική επιλογή για τους αγοραστές που αναζητούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με υψηλές επιδόσεις και προσιτή τιμή.

Οι προκλήσεις για τη Xiaomi

Η είσοδος της Xiaomi στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την εταιρεία. Η Xiaomi είναι ένας πρωτοπόρος στον τομέα των καταναλωτικών ηλεκτρονικών, αλλά δεν έχει εμπειρία στην κατασκευή αυτοκινήτων. Η εταιρεία θα πρέπει να συνεργαστεί με έμπειρους κατασκευαστές αυτοκινήτων, γι’ αυτό η κατασκευή του αυτοκινήτου θα γίνεται από την BAIC, μία κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία-γίγαντα, για να διασφαλίσει ότι το SU7 θα είναι ένα ανταγωνιστικό προϊόν.

Φυσικά, η Xiaomi έχει ισχυρά οικονομικά μέσα και μια μεγάλη βάση πελατών. Η εταιρεία έχει επίσης αποδείξει την ικανότητά της να καινοτομεί και να προσαρμόζεται σε νέες αγορές. Αν η Xiaomi μπορέσει να ξεπεράσει τις προκλήσεις, το SU7 θα μπορούσε να γίνει ένα επιτυχημένο μοντέλο που θα φέρει την εταιρεία στην πρώτη γραμμή του χώρου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...