Πάτησε Ευρώπη το αυτοκίνητο της Xiaomi - Έχει 673 ίππους!

Το Xiaomi SU7 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της μάρκας που στην Ελλάδα είναι διάσημη από τα κινητά της (και όχι μόνο). Τώρα το ηλεκτρικό supercar πάτησε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος.

  • -
  • -

Το πολυαναμενόμενο supercar της Xiaomi, το SU7, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρώπη, στην έκθεση Mobile World Congress (MWC) 2024, που πραγματοποιείται από τις 26 μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου στη Βαρκελώνη. Το εντυπωσιακό μοντέλο από την Κίνα τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών, με τον κομψό σχεδιασμό, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τις σοκαριστικές επιδόσεις του.

Το Xiaomi SU7 έχει σχεδίαση και επιδόσεις οι οποίες ξεπερνάνε πολλά από τα πιο ποθητά supercars του πλανήτη. Στην κορυφαία έκδοση με την ονομασία Xiaomi SU7 Max διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες με 673 ίππους, με αποτέλεσμα να ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,78 δευτερόλεπτα, μόλις.

xiaomi-su7-mwc

Εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά και αυτονομία για το Xiaomi SU7

Το Xiaomi SU7 εκτός από αστραπιαίες επιδόσεις, έχει και πολύ μεγάλη αυτονομία. Στην ίδια έκδοση μπορεί να καλύψει μέχρι και 800 km με μία φόρτιση, σύμφωνα με τον κινεζικό κύκλο μετρήσεων CLTC, ο οποίος βέβαια πρέπει να πούμε ότι συνήθως είναι κάπως… αισιόδοξος.

Δείτε ακόμα: Xiaomi SU7: Παρουσιάστηκε επίσημα το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας

Πέρα από τις άψογες επιδόσεις, το SU7 εντυπωσιάζει με τον κομψό και αεροδυναμικό σχεδιασμό του, με τμήματα του αμαξώματος όπως οι πλαϊνοί καθρέφτες να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

mwc-xiaomi-su7

Τι θα φέρει το μέλλον για το SU7;

Η Xiaomi έχει προγραμματίσει την έναρξη της μαζικής παραγωγής του SU7 για το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η τιμή δεν έχει γίνει γνωστή, όμως υπάρχουν βάσιμες εκτιμήσεις για ποσό ανάμεσα στις 30.000 και 40.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση του αυτοκινήτου στην Ευρώπη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία, το οποίο δείχνει την πρόθεσή της να επεκταθεί και στην δυσκολότερη αγορά του κόσμου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...