Μπορεί να φορτίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο άλλο ηλεκτρικό;

Η λειτουργία RangeXchange της Lucid είναι σε θέση να φορτίσει οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο προσφέροντας του έως και 65 km αυτονομίας σε λιγότερο από μία ώρα.

  • -
  • -

To μόνο που χρειάζεται από τους κατόχους του μοντέλου είναι η ενεργοποίηση της εν λόγω λειτουργίας και η απόκτηση ενός ειδικού «αντάπτορα» για το καλώδιο φόρτισης, το οποίο είναι συμβατό με όλες τις θύρες φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο, είναι το Lucid Air να διαθέτει φυσικά επαρκή ενέργεια στις μπαταρίες του ώστε να προσφέρει και τις kWh που χρειάζεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καλείται να φορτίσει.

Η ταχύτητα τώρα με την οποία «τρέχει» η φόρτιση είναι 9,6 kW που σημαίνει μεταφορά ισχύος ικανή να καλύψει έως 65 km αυτονομίας σε χρόνο μικρότερο της μίας ώρας.

Πως λειτουργεί

Το RangeXchange λειτουργεί… σαν ένα ψηφιακό δοχείο. Το μόνο που χρειάζεται ο κάτοχος ενός Lucid Air προκειμένου να χρησιμοποιήσει την εν λόγω λειτουργία είναι το καλώδιο της φόρτισης και φυσικά, τον ειδικό «αντάπτορα» ούτως ώστε να μπορεί να φορτίσει και όποιο άλλο ηλεκτρικό μοντέλο χρειαστεί. Από εκεί και πέρα οι kWh μεταφέρονται εύκολα και γρήγορα μέσω της μπαταρίας υψηλής τάσης του Lucid στο έτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρειάζεται ενέργεια.

Η λειτουργία RangeXchange οφείλει την ύπαρξη της στο «Wunderbox» του Lucid, το σύστημα δηλαδή το οποίο διαχειρίζεται την ενέργεια των μπαταριών. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Lucid, το Wunderbox, διαχειρίζεται τόσο την ενέργεια που εισέρχεται στις μπαταρίες του αυτοκινήτου όσο και αυτή που φεύγει από αυτό είτε για την κίνηση του ίδιου του μοντέλου είτε για να φορτίσει κάποιο άλλο ηλεκτρικό όχημα.

Δείτε ακόμα: Περιττή η αυτονομία άνω των 400 km στα EV δηλωσε ο CEO της Lucid

Ο Senior Vice President και Chief Engineer της Lucid, Eric Bach δήλωσε μάλιστα πως όλες αυτές οι λειτουργίες θα αναβαθμίζονται συνεχώς μέσω over-the-air ενημερώσεων, αν και θα είναι πάντα απαραίτητο από τους ιδιοκτήτες των μοντέλων της Lucid ο ειδικός αντάπτορας, το κόστος του οποίου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό…

Ρεαλιστικά πάντως, είναι κομματάκι δύσκολο η πλειονότητα των κατόχων ηλεκτρικών οχημάτων να κάνει χρήση αυτής της λειτουργίας που προσφέρει η Lucid, εκτός κι αν βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δίχως δίκτυο φόρτισης σε κοντινή απόσταση. Και με την προϋπόθεση πάντα ένας ιδιοκτήτης ηλεκτρικού αυτοκινήτου «τρίτης» εταιρείας να έχει στο πλάι του έναν κάτοχο Lucid Air. Το πόσο εύκολο είναι αυτό βέβαια από τη στιγμή που η Lucid έχει παραδώσει φέτος μόλις 4.300 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι μια άλλη ιστορία…  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...