Ηλεκτρικό τράκαρε και πήρε φωτιά – Έριξαν ένα ποτάμι νερό για το σβήσουν [video]

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δύσκολα τυλίγονται στις φλόγες. Αν αυτό συμβεί όμως, τότε η φωτιά δεν σβήνει ούτε με 3 πυροσβεστικά οχήματα.

  • -
  • -

Μάχη με τη φωτιά για μεγάλο χρονικό διάστημα έδωσαν οι πυροσβέστες στην Πολωνία, όταν ένα Lucid Air τυλίχθηκε στις φλόγες. Λόγω της χημικής σύστασης της μπαταρίας και του θερμικού φορτίου που προκλήθηκε, οι υπηρεσίες πυρόσβεσης αναγκάστηκαν να ρίξουν χιλιάδες λίτρα νερού προκειμένου να περιορίσουν την πυρκαγιά.

ev fire

Ακόμη κι όμως, όταν θεωρήσαν πως η φωτιά έσβησε, το όχημα συνέχιζε να αναφλέγεται ξανά και ξανά και στην μπαταρία γίνονταν αναζωπυρώσεις σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι πυροσβέστες πάσχισαν να περιορίσουν την πυρκαγιά, αλλά λόγω της χημικής σύστασης ήταν αδύνατο να την ελέγξουν.

Δείτε ακόμη: Πόσο συχνά παίρνουν φωτιά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Τελικά, το ηλεκτρικό αυτοκίνητα καταστράφηκε ολοσχερώς και μόνο τότε μπόρεσαν να το μεταφέρουν με ασφάλεια από το σημείο, κάνοντας χρήση των νέων εξειδικευμένων τεχνικών που απαιτούνται για τα EV.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Όλα ξεκίνησαν όταν ο οδηγός του Lucid Air έχασε τον έλεγχο σε μια διασταύρωση στο κέντρο της Βαρσοβίας, το όχημα έπεσε σε έναν στύλο κι αυτός με τη σειρά του τρύπησε την μπαταρία. Το αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός σε ελάχιστα λεπτά, με τον οδηγό, ευτυχώς να απομακρύνεται από το σημείο με ασφάλεια.

ev fire

Οι Αρχές απέκλεισαν την περιοχή και διέκοψαν την κυκλοφορία για αρκετές ώρες προκειμένου να μην τραυματιστεί κανείς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...