Προσοχή στα κλειδιά αυτοκινήτων – Κρύψτα ακόμη και μέσα στο σπίτι

Οι διαρρήξεις και κλοπές έχουν αυξηθεί σημαντικά. Οι πολίτες καλούνται να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή.

  • -
  • -

Λίγα λεπτά αρκούν για τους δράστες προκειμένου να εισβάλλουν σε οικίες και να κλέψουν από αντικείμενα έως τα κλειδιά των αυτοκινήτων. Οι συμμορίες, συνήθως «χτυπούν» τις βραδινές ώρες, μπαίνοντας μέσα στα σπίτια των ανυποψίαστων πολιτών και αφαιρώντας οτιδήποτε. Κατά την έξοδο, παίρνουν και τα κλειδιά των οχημάτων, εξαφανίζοντάς τα επίσης.

kleidia

Πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, εξιχνίασαν 9 διαρρήξεις και 2 κλοπές οχημάτων από περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός (ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης δυνάμει εντάλματος για έτερη υπόθεση διακεκριμένων κλοπών), σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Πήραν τα κλειδιά και έφυγαν με τα αυτοκίνητα

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω από κοινού με συνεργό του, από αρχές Σεπτεμβρίου του 2022 έως μέσα Ιανουαρίου 2023, προέβησαν σε 9 διαρρήξεις οικιών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), από τις περιοχές Ν. Μηχανιώνας, Επανομής και Περαίας του Δήμου Θερμαϊκού, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 4.070 ευρώ, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά έγγραφα των παθόντων.

klopes

Σε κάποιες περιπτώσεις, οι δράστες αφαίρεσαν από το εσωτερικό της οικίας που διέρρηξαν και 3 κλειδιά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων με τα 2 εκ των οποίων αφαίρεσαν ισάριθμα οχήματα έξωθεν της οικίας. Τα ανωτέρω οχήματα εντοπίστηκαν λίγες μέρες αργότερα στην Αλεξανδρούπολη και σε περιοχή της Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φερών Έβρου και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης αντίστοιχα και ακολούθως αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα: Μικρά ή μεγάλα;

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...