Τι αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα: Μικρά ή μεγάλα;

Οι κλέφτες αυτοκινήτων έχουν τις προτιμήσεις τους, όχι μόνο σε επίπεδο των εταιρειών που προτιμούν, όσο και σε επίπεδο μεγέθους!

  • -
  • -

Σχεδόν τριπλάσια είναι η πιθανότητα να σου κλέψουν το αυτοκίνητο αν το μήκος του είναι κάτω από 3,7m. Ακούγεται τρελό αλλά είναι αληθινό, τουλάχιστον όπως απέδειξαν τα στοιχεία της Hellas Direct για τη χρονιά που μας πέρασε.

Το μήκος των υπόλοιπων αυτοκινήτων, που κλάπηκαν μέσα στο 2022 και ήταν ασφαλισμένα στην Hellas Direct, δεν εμφανίζει σημαντικές διαφορές, με μικρή εξαίρεση τα αυτοκίνητα που είναι μεταξύ 4,4 m – 4,7 m, τα οποία κλάπηκαν με λίγο μεγαλύτερη συχνότητα, δηλαδή 5 περιστατικά για κάθε 1000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα.

Αυτά τα αυτοκίνητα δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα

Αν είναι να δει κάποιος το αυτοκίνητο του να συμπεριλαμβάνεται σε μία λίστα με κλοπές, άπαντες θα ήθελαν να είναι σε αυτή που ακολουθεί, η οποία ανήκει στην Hellas Direct, και αφορά τα οχήματα εκείνα που δεν προτιμούν οι κλέφτες στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τα μοντέλα που εμφάνισαν τη μικρότερη συχνότητα κλοπών τη χρονιά που μας πέρασε. Το γιατί, αυτά τα αυτοκίνητα οι κλέφτες δεν τα επιλέγουν ίσως έχει να κάνει με την ζήτηση ανταλλακτικών, την παλαιότητα τους ή με τη δυσκολία στο «άνοιγμα» τους, κάτι βέβαια που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες καθώς οι κλέφτες πέρα από επιδέξιοι είναι και εξοπλισμένοι πλέον με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Δείτε ακόμα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα στην Αττική, πάνω από 200 τα θύματα της

Ο νέος είναι ωραίος αλλά και πιο ευάλωτος

Για κάθε 1000 οδηγούς ηλικίας 20-29 ετών, η Hellas Direct διαπίστωσε ότι υπήρξαν 9 περιπτώσεις που την πάτησαν. Δεν είναι μικρή η διαφορά με τις άλλες ηλικίες, μάλιστα είναι πάνω από διπλάσια από τους over 50! Όπως φαίνεται και στον πίνακα, όσο πιο νέος, τόσο πιο ελκυστικός. Στους κλέφτες, σίγουρα, πιθανώς και γενικότερα, δεν κρίνουμε.

Δεν πρόκειται ωστόσο για κάποιο… παραφυσικό φαινόμενο. Οι κλέφτες βάζουν στο στόχαστρο τους (χωρίς να τους γνωρίζουν προφανώς προσωπικά) τα νεαρά σε ηλικία άτομα γιατί όσο πιο νέος, τόσο περισσότερο κυκλοφορείς. Οπότε και τόσο περισσότερο εκτίθεσαι, επομένως τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος να πέσεις θύμα κλοπής. Απλά τα πράγματα…

Πηγή: Hellas Direct

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...