Τρελό challenge στην Ελλάδα – Νεαροί ρισκάρουν τη ζωή τους για ένα video στο TikTok

Σε ένα άκρως επικίνδυνο challenge επιδίδονται παιδιά στη χώρα μας, ρισκάροντας τη ζωή τους για λίγα παραπάνω like στο TikTok.

  • -
  • -

Αυτό που συμβαίνει με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το γεγονός ότι άτομα, κυρίως νεαρής ηλικίας, είναι ικανά να πράξουν το οτιδήποτε προκειμένου να ικανοποιήσουν τη διογκωμένη υπερηφάνεια για την αξία του εαυτού τους, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Κατά καιρούς, στο κυνήγι του viral, χρήστες πλατφορμών όπως το TikTok, δεν διστάζουν να ριψοκινδυνεύσουν για παραπάνω like. Πρόσφατα, στη χώρα μας, νεαροί έχουν επιδοθεί σε ένα «θανατηφόρο» παιχνίδι, ανεβαίνοντας στην οροφή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου εν κινήσει. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Action24», οι νεαροί πηδούν ανάμεσα στα βαγόνια, ανεβαίνουν στην οροφή την ώρα που ξεκινάει το τρένο και προσπαθούν να κρατηθούν εν κινήσει, ενώ οι κάποιοι τους τραβούν βίντεο, το οποίο φυσικά ανεβάζουν στο TikTok για να αποσπάσουν την προσοχή των υπολοίπων. 

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» τόνισε: «Σ' αυτή την περίπτωση ο Έλληνας αστυνομικός εκτός από το να καταπολεμήσει το έγκλημα έχει να καταπολεμήσει και την ελαφρότητα του νου, μην πω την ηλιθιότητα κάποιων, γιατί αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνο. Κινδυνεύουν να διαμελιστούν, να πάθουν ηλεκτροπληξία. Όμως το βλέπουν ως πρόκληση και το ανεβάζουν στο TikTok για να πάρουν like και το ενδιαφέρον των συνομήλικών τους. Να γνωρίζουν ότι είναι πολύ επικίνδυνο», σχολίασε.

Δείτε ακόμη: 100 km/h με ηλεκτρικό πατίνι – Κι όμως το έκανε στην Ελλάδα [video]

«Πριν λίγο καιρό είδαμε παιδιά να ανεβαίνουν στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ και να ανεβάζουν βίντεο στο TikTok. Προσπαθούν να βρουν ό,τι θεωρούν επικίνδυνο. Περνούν δρόμους ταχείας κυκλοφορίας ενώ βλέπουν να έρχεται ΙΧ με ιλιγγιώδη ταχύτητα και το θεωρούν επιτυχία αν δεν τους χτυπήσει το αυτοκίνητο. Αν τους χτυπήσει όμως τι γίνεται; Πρέπει να δούμε γιατί τα παιδιά μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Που να τρέξει πρώτα η αστυνομία με τόση εγκληματικότητα;», επεσήμανε μεταξύ άλλων.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...