Σε λιγότερο από 200 λεπτά η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τα νέα τρένα (video)

Πότε θα γίνει το πρώτο δρομολόγιο με το «λευκό βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • -
  • -

Την επόμενη Δευτέρα, στις 18 Ιανουαρίου, αναμένεται να φθάσει στο σταθμό της Θεσσαλονίκης το πρώτο από τα πέντε τρένα κλάσης ETR 470, τα οποία παραχωρούνται από τον ιταλικό Όμιλο FS στη θυγατρική ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Μετά τις απαραίτητες δοκιμές, το πρώτο δρομολόγιο προγραμματίζεται να γίνει την Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, ακριβώς 200 χρόνια μετά την έναρξη της επανάστασης του 1821.

Τα υπόλοιπα τρένα, αφού εκσυγχρονιστούν, αναμένονται μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021, προκειμένου να ενταχθούν και αυτά στο στόλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας καθηγητής Φίλιππος Τσαλίδης, τα νέα τρένα που αναπτύσσουν ταχύτητες 200 km/h θα παραδοθούν σταδιακά αφού πραγματοποιηθούν δοκιμές στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.


Τα νέα τρένα θα έχουν εννέα βαγόνια ένα εκ των οποίων θα είναι εστιατόριο και μπαρ. Θα έχουν τρία βαγόνια πρώτης θέσης και τέσσερα οικονομικής. Κάθε τρένο θα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 600 επιβάτες και θα περιλαμβάνει υψηλά στάνταρ και όλες εκείνες τις για ένα ξεκούραστο και γρήγορο ταξίδι.

Δεδομένων των συνθηκών του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, αρχιά τα νέα τρένα θα μπορούν να αναπτύσσουν ταχύτητες των 160 km/h και η διαδρομή Αθήνα -Θεσσαλονίκη θα ολοκληρώνεται σε τρεις ώρες και ένα τέταρτο από τις τέσσερις που είναι σήμερα.

[Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...