Ποιο ηλεκτρικό πούλησε 10.000 αυτοκίνητα σε μία μόλις εβδομάδα;

Δεν είναι μόνο η Tesla που σπάει τα ρεκόρ παραγγελιών με τα ηλεκτρικά της μοντέλα. Το Coupe/SUV LS6 της IM Motors κατέγραψε 10.000 παραγγελίες σε μόλις μία εβδομάδα!

  • -
  • -

Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ για την IM Motors, κανείς δε θα σας κατηγορήσει. Πρόκειται για μια κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία η οποία πρόσφατα υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Audi, προκειμένου οι Γερμανοί, να αποκτήσουν την ολοκαίνουργια ηλεκτρική πλατφόρμα που έχουν εξελίξει οι άνθρωποι της IM Motors!

Και το όνομα αυτού… LS6

Το ηλεκτρικό Coupe/SUV της IM Motors ονομάζεται LS6 και αποτελεί προϊόν συνεργασίας της SAIC, της Zhangjiang Hi-Tech και φυσικά της ΙM Motors. Παρά την πληθώρα κατασκευαστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εκατοντάδων νέων προτάσεων που λανσάρονται αδιαλείπτως στην κινέζικη αγορά, το LS6, κατάφερε την πρώτη μόλις εβδομάδα παρουσίασης του, να εξασφαλίσει περισσότερες από 10.000 παραγγελίες.

Η γκάμα ξεκινά με την έκδοση μπαταρίας των 71 kWh. Η εν λόγω έκδοση εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ικανό να προσφέρει 318 PS με 450 Nm ροπής, με την αυτονομία του να ανέρχεται σε 560 km σύμφωνα όμως με τον κινέζικο κύκλο μέτρησης CLTC.

Στην κορυφή της γκάμας, συναντά κανείς την έκδοση με την μπαταρία των 90 kWh, ξανά με έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα του οποίου όμως η απόδοση σκαρφαλώνει στους 345 PS, με τη ροπή όμως να παραμένει στα ίδια επίπεδα με της βασικής έκδοσης (450 Nm). Η αυτονομία ωστόσο ξεπερνά, σύμφωνα πάντα με τους Κινέζους, τα 1.000 km!

Αργότερα, θα ακολουθήσει και η έκδοση «Max Performance AWD» με δυο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, συνολικής ισχύος 798 PS με 800 Nm ροπής. Η τετρακίνητη έκδοση του LS6 θα είναι εξοπλισμένη με μπαταρία 100 kWh και θα προσφέρει αυτονομία κίνησης με μία μόλις φόρτισης της τάξεως των 700 km.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα η μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη

Το κουπέ LS6 SUV, είναι ο νεότερος (και μικρότερος) αδερφός του LS7, που αποκαλύφθηκε το 2022 και πωλείται στην Κίνα από 229.900 γιουάν, που ισοδυναμεί περίπου με 31.451 δολάρια.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 25.000 υποψήφιοι αγοραστές έκαναν αίτηση προκειμένου να αγοράσουν το αυτοκίνητο, ωστόσο, 10.000 από αυτούς ολοκλήρωσαν την παραγγελία προχωρώντας στην απαραίτητη κατάθεση των χρημάτων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...