Σε ποια ευρωπαϊκή αγορά αρνούνται να ασφαλίσουν τα κινέζικα EV;

Αρνούνται ή χρεώνουν υπέρογκα ποσά στην ασφάλιση των κινέζικων ηλεκτρικών μοντέλων, παρόλο που δεν υπάρχει τίποτε λάθος με αυτά…

  • -
  • -

Τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι οι ασφαλιστικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα περισσότερα νέα μοντέλα που καταφθάνουν στο «νησί» να είναι ουσιαστικά μη ασφαλίσιμα, ενώ άλλα, έχουν τόσο υψηλά ασφάλιστρα που καθίστανται απαγορευτικά για τους ιδιοκτήτες τους.

Φόβοι για υψηλό κόστος επισκευής

Αυτό το φαινόμενο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία, οφείλεται εν πολλοίς στους φόβους που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες αναφορικά με το υψηλό κόστος επισκευής των κινέζικων ηλεκτρικών οχημάτων, την έλλειψη τεχνικών πληροφοριών που τα συνοδεύει καθώς και τους μεγάλους χρόνους παράδοσης στο κομμάτι των ανταλλακτικών.

Θυμίζουμε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν ήδη αρκετές κινέζικες φίρμες που δραστηριοποιούνται όπως η BYD, η Great Wall, η SAIC (MG) κ.α, ενώ αναμένονται σύντομα και αρκετά ακόμα κινέζικα brands.

H Thatcham Research, αποδίδει αυτό το φαινόμενο στην έλλειψη κατανόησης των ευρωπαϊκών διαδικασιών σε ότι αφορά το σκέλος της συντήρησης και επισκευής των ηλεκτρικών οχημάτων από τους Κινέζους κατασκευαστές.

«Το μήνυμα προς τους Κινέζους κατασκευαστές, αλλά και αυτούς από την Ινδία και το Βιετνάμ, είναι να μην εισάγουν αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν δε μπορούν να τα πουλήσουν. Θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η αγγλική αλλά και η ευρωπαϊκή εν γένει αγορά λειτουργεί με διαφορετικές αρχές και φιλοσοφία και θα πρέπει να εναρμονιστούν με αυτό. Το δίκτυο επισκευής και συντήρησης των οχημάτων τους θα πρέπει να εναρμονιστεί με των υπολοίπων κατασκευαστών. Θα πρέπει να υπάρχουν σωστά logistics, επάρκεια ανταλλακτικών και προκαθορισμένος αριθμός εργατοωρών για κάθε εργασία συντήρησης ή επισκευής» δήλωσε ο Ben Townsend, επικεφαλής της Thatcham Research.

Δείτε ακόμα: Η ΕΕ θα επιβάλλει δασμούς στα κινέζικα ηλεκτρικά

Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα που έχουν πέσει θύματα των αυξανόμενων ασφαλιστήριων συμβολαίων. Μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας νωρίτερα φέτος φανέρωσε ότι οι χρήστες EV πληρώνουν σχεδόν τα διπλάσια ασφάλιστρα από όσους έχουν στην κατοχή τους ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Βλέπετε τόσο το υψηλό κόστος της αξίας τους όσο και οι φόβοι για τυχόν ζημιές στη μπαταρία τους σε ενδεχόμενο τρακάρισμα, αυξάνουν στα ύψη τα ασφαλιστήρια συμβόλαια των ηλεκτρικών οχημάτων όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά.

 

 

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...