Ηλεκτρικό Nissan Leaf κόντρα σε... μαχητικό αεροσκάφος – Πώς γίνεται; [video]

Σίγουρα το ηλεκτρικό οικογενειακό hatchback της Nissan δεν το πρώτο αυτοκίνητο που θα σκεφτόταν κανείς για να κοντράρει ένα αεροπλάνο.

  • -
  • -

Με περισσότερες από μισό εκατομμύριο πωλήσεις μέχρι σήμερα, το Nissan Leaf εξακολουθεί να είναι μεταξύ των πιο επιτυχημένων εμπορικά ηλεκτρικών όλων των εποχών. Το οικογενειακό hatchback το οποίο φτάνει σε πληθώρα αγορών παγκοσμίως – μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η δική μας – αποφάσισε να περάσει στο νέο model year με πολύ εντυπωσιακό τρόπο.

Στο video που θα βρείτε παρακάτω, μπορείτε να δείτε το Leaf να κοντράρεται με ένα… μαχητικό αεροσκάφος. Σίγουρα όχι το πρώτο που θα περιμέναμε να δούμε να στέκεται δίπλα σε ένα φιλήσυχο ηλεκτρικό, αλλά αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, το «ματσάρισμα» δεν ήταν και τόσο ατυχές.

Στόχος ήταν να αναδειχθεί η άμεση επιτάχυνση που προσφέρει ο ηλεκτροκινητήρας, κάτι που το καταφέρνει υπό αυτές τις πολύ συγκεκριμένες συνθήκες. Σε μία «φυσιολογική» κόντρα, με τις αποστάσεις που συναντάμε συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, έχουμε δει πολλές φορές ότι ακόμη και αυτοκίνητα με 5πλάσια ισχύ από αυτή του Leaf δεν μπορούν να τα βάλουν με ένα τζετ.

Θυμίζουμε ότι το Nissan Leaf έρχεται στην χώρα μας σε δύο επίπεδα ισχύος, με 150 και 217 ίππους. Στην περίπτωση του δεύτερου τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 6,9 sec, ενώ η μπαταρία των 62 kWh χαρίζει αυτονομία που αγγίζει τα 400 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...