Toyota: Νέες μπαταρίες με αυτονομία 1.200 km και φόρτιση σε 10 λεπτά

Η Toyota συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό γίγαντα της Ιαπωνίας, Idemitsu Kosan, για να δημιουργήσουν μπαταρίες στερεάς κατάστασης (solid state battery), με τεράστια αυτονομία και ταχύτατη φόρτιση.

  • -
  • -

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση που σηματοδοτεί το εξελισσόμενο τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας, η Toyota συνεργάζεται με τον πετρελαϊκό γίγαντα της Ιαπωνίας, Idemitsu Kosan. Μαζί, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν την ανάπτυξη και μαζική παραγωγή solid state battery, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η συνεργασία στοχεύει στην εμπορική διάθεση μπαταριών επόμενης γενιάς έως το 2027-28, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα. Η στρατηγική στροφή της Toyota προς τα ηλεκτρικά οχήματα, που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, υπογραμμίζει τη δέσμευση της εταιρείας στην καινοτομία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/29f0f16a53a0ddc3c546b5d449b0f2f4.jpg

Η στροφή της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και τα πλεονεκτήματα των solid state μπαταριών

Αυτή η στρατηγική κίνηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την ιαπωνική φίρμα, καθώς προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά από εταιρείες όπως η Tesla και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD, στην έντονα ανταγωνιστική αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμαΥπάρχει ηλεκτρικό Toyota με χειροκίνητο κιβώτιο και... θόρυβο!

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης, που αποτελούν το επίκεντρο αυτού του εγχειρήματος, αντιπροσωπεύουν μια τεχνολογική επανάσταση. Ο ερχομός τους αναμένεται να φέρει τεράστια βελτίωση στον κλάδο, λόγω των ανώτερων δυνατοτήτων τους για αποθήκευση ενέργειας. Σε σύγκριση με τις σημερινές μπαταρίες, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια, ανοίγοντας τον δρόμο για σημαντικά βελτιωμένη αυτονομία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/b7b533a3ee0b047539f50712e258e433.jpg

1.200 km αυτονομία και φόρτιση σε 10 λεπτά, όμως τι γίνεται με το κόστος;

Σύμφωνα με την Toyota, ένα όχημα εξοπλισμένο με μπαταρία στερεάς κατάστασης θα μπορούσε να διαθέτει εντυπωσιακή αυτονομία 1.200 km και εντυπωσιακά γρήγορο χρόνο φόρτισης μόλις 10 λεπτών, μεταμορφώνοντας την εμπειρία χρήσης των ηλεκτρικών οχημάτων για τους καταναλωτές.

Ενώ τα δυνητικά οφέλη των μπαταριών στερεάς κατάστασης είναι αναμφισβήτητα, εξακολουθούν να υπάρχουν προκλήσεις, όπως το υψηλό κόστος παραγωγής. Ωστόσο, με αυτή τη στρατηγική συνεργασία, η Toyota και η Idemitsu Kosan είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0305ce7030b80619f8a48f3b10ccee03.jpg

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Idemitsu στους θειούχους στερεούς ηλεκτρολύτες και την επάρκεια της Toyota στη μαζική παραγωγή μπαταριών, η συνεργασία αποσκοπεί στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να γίνουν οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης μια βιώσιμη και προσιτή επιλογή για τις μάζες.

Η συμμαχία αυτή αποτελεί δείγμα των συλλογικών προσπαθειών του κλάδου για την επιτάχυνση της μετάβασης προς τις καθαρές και βιώσιμες μεταφορές. Η συνεργασία της Toyota και της Idemitsu Kosan υπόσχεται να αναμορφώσει το μέλλον των ηλεκτρικών οχημάτων, καθιστώντας τα μια επιλογή με οικολογική συνείδηση, αλλά και με αυξημένο συντελεστή πρακτικότητας και αποτελεσματικότητας για όλους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...