Έρχονται 25 μικρά ηλεκτρικά λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας

Στον στόλο των αστικών λεωφορείων θα προστεθούν 25 mini ηλεκτρικά λεωφορεία για βασικές λεωφορειακές γραμμές της κεντρικής Αθήνας.

  • -
  • -

Μετά την υπογραφή της σύμβασης για τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία - θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έως τα τέλη Απριλίου 2024 – που υπέγραψε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Chief Executive Officer Europe της «YUTONG BUS CO. LTD», Jack Li, έφτασε η ώρα και για τα mini bus.

minibus

Ο ΟΑΣΑ ξεκίνησε πέρυσι την πρώτη φάση της διαδικασίας για την προμήθεια 25 ηλεκτρικών mini bus για τις συγκοινωνίες της Αθήνας και πλέον έφτασε η ώρα για το δεύτερο βήμα. Τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα αξιοποιηθούν σε 4 βασικές λεωφορειακές γραμμές του κέντρου, κυρίως σε «τουριστικά» δρομολόγια, αντικαθιστώντας τα κλασικά 8μετρα λεωφορεία.

Τα λεωφορεία θα πρέπει να έχουν μέγιστο μήκος 6 μέτρων, χωρητικότητα τουλάχιστον 29 επιβατών, συν μία θέση ΑμεΑ, ελάχιστη αυτονομία 90 χιλιομέτρων, ισχύ ηλεκτροκινητήρα τουλάχιστον 90 kW και δυνατότητα να αναπτύξουν ταχύτητα τουλάχιστον 30 χλμ./ώρα. Θα πρέπει επίσης να μπορούν να εκκινήσουν, με πλήρες φορτίο και κλιματισμό σε λειτουργία, σε δρόμους με κλίση 12% αναπτύσσοντας ταχύτητα τουλάχιστον 12 χλμ./ώρα.

minibus

Παράλληλα, προβλέπεται η προμήθεια 13 φορτιστών 22 kW, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού των Φορέων Λειτουργίας των λεωφορείων στην Αθήνα, ώστε να εξασφαλιστεί η απόλυτη εξοικείωση με το σχεδιασμό, τη λειτουργία και την ανίχνευση βλαβών των οχημάτων και των παρελκόμενων αυτών.

Δείτε ακόμη: Στο Google Maps όλες οι πληροφορίες για τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ [video]

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 11.160.000 € με ΦΠΑ και ο ζητούμενος χρόνος ολοκλήρωσης της παράδοσης των νέων μικρολεωφορείων είναι στις 520 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...