Honda: Στον δρόμο το πρώτο Plug-in hybrid με υδρογόνο

Στην τελική φάση δοκιμών έχει περάσει το καινοτόμο Honda CR-V που συνδυάζει τις κυψέλες καυσίμου με ένα σύστημα plug-in hybrid.

  • -
  • -

Η Honda είναι από τις εταιρείες που δείχνουν έντονο και έμπρακτο ενδιαφέρον στο υδρογόνο, καθώς οι Ιάπωνες θεωρούν ότι μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προσπάθειες για περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Άλλωστε, είναι από τις ελάχιστες εταιρείες που έχουν διαθέσει κάποια στιγμή ένα μοντέλο υδρογόνου προς πώληση, το Clarity. Μπορεί σήμερα το μοντέλο να μην πωλείται, όμως μέσα από αυτό η Honda έχει πάρει πολύτιμα μαθήματα και παίρνει ακόμα μέσω των δεδομένων που προκύπτουν από τη χρήση που κάνουν όσοι το έχουν αγοράσει.

1-honda-cr-v-hydrogen-ydrogono-idrogono-dokimes

Το πρώτο Plug-in hybrid υδρογόνου που δημιουργήθηκε ποτέ

Μένοντας πιστή σε αυτό το όραμα και πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω, τώρα η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει το πρώτο Plug-in hybrid υδρογόνου που δημιουργήθηκε ποτέ. Ουσιαστικά θα διέπεται ακριβώς από την ίδια λογική χρήσης που συναντάμε στα σημερινά Plug-in hybrid μοντέλα, μόνο που στη θέση της βενζίνης θα είναι το υδρογόνο.

Δείτε ακόμα: Στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό SUV Honda e:Ny1 - Δείτε τιμές

Για τις καθημερινές μετακινήσεις μέσα στην πόλη ο χρήστης θα φορτίζει το αυτοκίνητο από την πρίζα, όμως όταν θέλει να κάνει ένα μακρινό ταξίδι θα μπορεί να ανεφοδιαστεί σε 5 λεπτά γεμίζοντας τις δεξαμενές υδρογόνου.

2-honda-cr-v-hydrogen-ydrogono-idrogono-dokimes

Το αυτοκίνητο πάνω στο οποίο βασίζει την εξέλιξη αυτού του υβριδιικού συστήματος η Honda είναι το CR-V, όμως είναι άγνωστο αν θα κρατήσει αυτό το όνομα όταν θα κυκλοφορήσει το τελικό αποτέλεσμα, κάτι που αναμένεται να συμβεί το 2024.

Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο internet φωτογραφίες από τα αυτοκίνητα που η Honda χρησιμοποιεί σε αυτή την περίοδο εξέλιξης. Παρά το γεγονός ότι φέρουν βαρύ καμουφλάζ, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι πρόκειται για αυτοκίνητο υδρογόνου από τη σχετική επιγραφή που υπάρχει πάνω τους.

3-honda-cr-v-hydrogen-ydrogono-idrogono-dokimes

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...