Honda: Σύντομα σε παραγωγή το plug-in CR-V με υδρογόνο!

Άλλο ένα αυτοκίνητο υδρογόνου θα βγάλει σε παραγωγή η Honda, αλλά αυτή τη φορά θα μπαίνει και στην πρίζα, για να εκμεταλλεύεται και το δίκτυο φόρτισης!

  • -
  • -

Ένα plug-in υβριδικό που θα χρησιμοποιεί υδρογόνο ετοιμάζει η Honda, σε μία υλοποίηση που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν, θέλοντας να δημιουργήσει ένα όχημα το οποίο θα έχει πάντα μηδενικές εκπομπές ρύπων, αλλά ταυτόχρονα ο χρήστης θα είναι απαλλαγμένος από το άγχος της φόρτισης.

Το πλάνο που έχει φτιάξει η Honda είναι να χρησιμοποιήσει το νέο CR-V για την εφαρμογή της πρωτοποριακής ιδέας ενός plug-in FCEV. Η θεωρία είναι ότι ο χρήστης θα φορτίζει μια μικρή μπαταρία ώστε να κινείται καθημερινά και σε μικρές αποστάσεις, κυρίως μέσα στην πόλη. Από εκεί και πέρα, όταν το φορτίο της μπαταρίας αδειάζει, όπως σε κάποιο ταξίδι, αντί να αναλαμβάνει την παραγωγή ενέργειας κάποιος βενζινοκινητήρας, θα χρησιμοποιούνται κυψέλες υδρογόνου (fuel cells).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/46f6ef7c7fb4db5f00253f776e141453.jpeg

Η κυψέλη υδρογόνου είναι μία διάταξη της οποίας σκοπός είναι να χρησιμοποιήσει υδρογόνο για να παράξει ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν αδειάσει η μπαταρία, λοιπόν, οι κυψέλες υδρογόνου θα ξεκινούν την παραγωγή ρεύματος το οποίο θα χρησιμοποιούν για την κίνηση του οχήματος.

Δείτε ακόμα: Video: Έτσι φτιάχνεις υδρογόνο από σκουπίδια και νερό!

Πότε μπαίνει στην παραγωγή το plug-in FCEV της Honda

Η παραγωγή αυτού του ιδιαίτερου και πρωτοποριακού CR-V από τη Honda αναμένεται να γίνει το 2024, σε περιορισμένο αριθμό, στο εργοστάσιο Performance Manufacturing Center (PMC) το οποίο βρίσκεται στο Marysville, στην περιοχή του Οχάιο. Εκεί όπου κατασκευάζεται και το Acura NSX.

Ο Gary Robinson, αντιπρόεδρος Auto Planning & Strategy για τη Honda Motor Αμερικής, δήλωσε: «Η Honda έχει θέσει ως στόχο να υλοποιήσει το όραμα για ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το 2050, με τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας έως το 2040 να είναι κρίσιμη ενέργεια για την επίτευξή του. Επιταχύνουμε το σχέδιό μας να παράγουμε ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως θα ξεκινήσουμε επίσης την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων με κυψέλες υδρογόνου καυσίμου σε μικρούς αριθμούς για να διερευνήσουμε περαιτέρω τις μεγάλες δυνατότητές τους ως μέρος ενός μέλλοντος βιώσιμων μεταφορών».

Το αν θα αποφασίσει η Honda να φέρει και στην Ευρώπη το νέο CR-V FCEV στο μέλλον, μένει να το δούμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...