Volkswagen: Τα 3 ονόματα μοντέλων που δεν θα «σκοτώσει» η ηλεκτροκίνηση

Τα ηλεκτρικά Volkswagen εντάσσονται στην οικογένεια ID, με κίνδυνο να εξαφανιστούν πολλά από τα δημοφιλή ονόματα. Όμως, μπορεί κανείς να φανταστεί γκάμα χωρίς Golf;

  • -
  • -

Σήμερα, οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην γκάμα τους. Σύντομα όμως, θα υποχρεωθούν να παρουσιάσουν ακόμη περισσότερα τέτοια μοντέλα, καθώς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η Volkswagen εναρμονίστηκε από νωρίς στη νέα πραγματικότητα. Παρουσίασε ανταγωνιστικά ηλεκτρικά, δημιούργησε μια ολόκληρη γκάμα, ενώ δεν σταματάει να εργάζεται πάνω σε νέα project που θα τη φέρουν σε ακόμη καλύτερη θέση. Σε ό,τι αφορά την ονοματολογία, θα υπάρξουν αλλαγές, όμως τρία μοντέλα δεν θα αφανιστούν. Ποια θα είναι αυτά;

Τα Volkswagen που θα περάσουν στη νέα εποχή

Όπως δήλωσε ο CEO του Volkswagen Group, Thomas Shaefer, τα ονόματα Golf, Tiguan και GTI είναι… ασφαλή και θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της γκάμας. Προφανώς τα ίδια τα αυτοκίνητα θα αλλάξουν μπαίνοντας σε νέα πραγματικότητα αν χρειαστεί, όμως τα επιτυχημένα και ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα ονόματα δεν κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Δείτε ακόμη: Volkswagen GTI - Έτσι θα είναι το σπορ hatchback το 2025

Ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου, είπε στο Auto Express: «Μπορεί να φέρουμε το Golf κατευθείαν στη νέα πλατφόρμα SSP. Του χρόνου θα έχουμε το ανανεωμένο Golf, οπότε αυτό μας δίνει έναν ευπρόσδεκτο χρόνο για να πάρουμε την απόφαση αν θα το κάνουμε αμέσως ή λίγο αργότερα. Αλλά θα είναι Golf και μάλιστα, πραγματικό Golf σε ό,τι αφορά το συνολικό του πακέτο και την οδική συμπεριφορά».

Στη συνέχεια, ο ίδιος μίλησε για τις γρήγορες, σπορ εκδόσεις του Golf, λέγοντας: «Το GTI είναι δικίνητο. Το R είναι το τετρακίνητο. Πιθανότατα θα μπει στην SSP πλατφόρμα, προκειμένου να πάει πραγματικά σε ένα νέο επίπεδο. Για να το κάνουμε αυτό με την MEB+ (την εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας πλατφόρμας MEB) θα είναι δύσκολο. Αποφασίσαμε λοιπόν να ακολουθήσουμε αυτό το πλάνο. Έχουμε τα μοντέλα R-Line έτσι κι αλλιώς, αλλά και εκείνα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα ως R στην γκάμα του Golf. Μετά από εκεί, θα πάμε στην SSP».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...