Θα χτυπούσες... τατού «ΟΑΣΑ», για να μπαίνεις δωρεάν στα ΜΜΜ;

Στα κίνητρα για την προώθηση της χρήσης λεωφορείων, μετρό, τραμ κ.λπ. στις πόλεις της Αυστρίας προστέθηκε το δωρεάν εισιτήριο για έναν χρόνο, αν κάνεις ένα τατού που διαφημίζει την υπηρεσία!

  • -
  • -

Στην προσπάθεια της  να περιορίσει τη χρήση των ιδιωτικών Ι.Χ. αυτοκινήτων «σπρώχνοντας» τους πολίτες στα ΜΜΜ, η αυστριακή κυβέρνηση πρότεινε μια λύση που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών. Το KlimaTicket ή ελληνιστί, το «κλιματικό εισιτήριο», είναι το «μέσο» με το οποίο η αυστριακή κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα πείσει τους πολίτες της να μειώσουν κατά 16% τη χρήση των ιδιόκτητων μέσων μεταφοράς έως το 2024.

Για να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός μάλιστα, ξεκίνησε να τρέχει και μια διαφημιστική καμπάνια που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, σύμφωνα με την οποία όποιος κάνει ένα τατουάζ με το logo των δημόσιων συγκοινωνιών της Αυστρίας θα γίνει αποδέκτης του προνομίου δωρεάν μεταφορών με όλα τα ΜΜΜ της χώρας για ένα χρόνο!

Η αυστριακή κυβέρνηση προσφέρει ένα δωρεάν πάσο αξίας 1.095 € σε κάθε πολίτη που θα χτυπήσει, επίσης δωρεάν, ένα τατού που... δαφημίζει το KlimaTicket! Όσο τρελό κι αν ακούγεται, υπήρξαν ήδη έξι άτομα που «ζωγράφισαν» το κορμί τους με το εν λόγω λογότυπο! Η υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστρίας, Leonore Gewessler, εμφανίστηκε μάλιστα σε δηλώσεις της να προωθεί το μέτρο, ωστόσο μεγάλη μερίδα πολιτών άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα, με την Υπουργό να απαντά σε ερωτήσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «προσωπική υπόθεση» του καθενός το τι θα κάνει στο κορμί του.

Δείτε ακόμα: Έκανε τατουάζ στο πρόσωπο το σήμα της Rolls-Royce

Βέβαια, αντιδράσεις υπήρξαν και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, με τον Henrike Brandsötter, μέλος του κοινοβουλίου της Αυστρίας, να τονίζει σε ομιλία του ότι η συγκεκριμένη ενθάρρυνση-πρωτοβουλία είναι απαράδεκτη. Οι ιθύνοντες του σχεδίου KlimaTicket δεν είναι σίγουροι εάν η προώθηση τους αυτή ήταν τελικά σωστή ή θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα….

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...