Κλείσε τα παράθυρα και βάλε A/C. Κάνει καλό στην υγεία!

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, σύμφωνα με έρευνα είναι καλύτερο στο αυτοκίνητο να έχουμε κλειστά παράθυρα και κλιματισμό!

  • -
  • -

Έρευνα πανεπιστημίου κατέληξε σε ένα συμπέρασμα που προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον, και αφορά τους οδηγούς που κινούνται σε πόλεις με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.  Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι βρίσκονται στο αυτοκίνητο τους και οδηγούν με ανοικτό παράθυρο, εκτίθενται κατά 80% περισσότερο στον μολυσμένο αέρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναφέρει πως η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί αιτία θανάτου για περισσότερους από 7 εκατομμύρια ανθρώπους.

 Δείτε ακόμη: Αυτοί είναι οι πιο γρήγορι ταχυφορτιστές! 

Η έρευνα του πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε σε δέκα πόλεις με ιδιαίτερα αυξημένη ρύπανση, σε χώρες όπως η Ινδία, Κίνα, Κολομβία, Αίγυπτο κτλ.  Η ομάδα των επιστημόνων τοποθέτησε ειδικά όργανα μετρήσεων στα αυτοκίνητα και ουσιαστικά μέτρησε τα επίπεδα μόλυνσης στην καμπίνα με ανοικτά παράθυρα, όπως και κλειστά με τη χρήση του κλιματισμού. Το αποτέλεσμα είναι πως όσοι έχουν τα παράθυρα ανοικτά, εκτίθενται κατά 91% περισσότερο τις ώρες αιχμής το πρωί και κατά 40% το απόγευμα. Αντίθετα, όσοι χρησιμοποιήσουν τον κλιματισμό και την ανακύκλωση εκτίθενται σε επιβλαβή σωματίδια κατά 80% λιγότερο! Σύμφωνα με την έρευνα, τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην καμπίνα των αυτοκινήτων αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στην απομάκρυνση της ρύπανσης.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...