Αυτοί είναι οι πιο γρήγοροι ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Εδώ θα βρεις τους ισχυρότερους φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα στην χώρα μας

  • -
  • -

Με την ηλεκτροκίνηση να είναι η νέα πραγματικότητα, η ανάγκη για ύπαρξη ταχυφορτιστών γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, όμως όσο αυξάνεται η ανάγκη για τυην ύπαρξή τους, τόσο μεγαλώνει και ο αριθμός των διαθέσιμων σταθμών που μπορούν να φορτίσουν γρήγορα τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ωστόσο,πάντα θα ψάχνουμε τους πιο γρήγορους ώστε η στάση για να γεμίσουν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου να είναι όσο γίνεται μικρότερη.

Έχοντας αυτό κατά νου, στις επόμενες γραμμές θα βρείτε τους πιο γρήγορους φορτιστές που διαθέτει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ώστε όταν χρειαστεί να φορτίσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να χρειαστεί να σταματήσετε για λίγα λεπτά και όχι για μερικές ώρες. Άλλωστε η εποχή που ένας φορτιστής των 50 KW θεωρείτο γρήγορος έχει περάσει προ πολλού, οπότε τώρα πια οι απαιτήσεις των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολύ μεγαλύτερες.

320 KW – Porsche Center Athens

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/467d8317eb95fffb042446696b15464d.jpg

Ο σταθμός Porsche Turbo Charge στη Μεταμόρφωση Αττικής, είναι ο ισχυρότερος στην Ελλάδα, με ισχύ 320 kW. Έτσι, μπορεί να φτάσει τη μπαταρία μιας Taycan στο 80% της χωρητικότητάς της σε χρόνο που δεν ξεπερνά τα 20 λεπτά. Έχει όμως δύο ανεξάρτητες θέσεις φόρτισης, οπότε μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα δύο αυτοκίνητυα, με ισχύ 2x160 kW. Το θέμα είναι ότι ο εν λόγω σταθμός έχει περιορισμένη πρόσβαση και μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά κάτοχοι αυτοκινήτων με το σήμα της Porsche. Να επισημανθεί πως και σε αυτή την περίπτωση ισχύει η ίδια λογική που είδαμε και με τους φορτιστές της Tesla. Μόνο μοντέλα της Porsche μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό.

300 KW – DEI Blue – Αθήνα – Πάτρα

dei-blue-fortistis-300kw-300-kw-top-parks-peiraios-mosxato

Αφήνοντας στην άκρη τον φορτιστή της Porsche, η ταχύτερη επιλογή την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων προσφέρεται από την DEI Blue, το δίκτυο φορτιστών που αναπτύσσει η ΔΕΗ. Αν και το δίκτυο περιλαμβάνει πολλούς σταθμούς, ορισμένοι από αυτούς έχουν την ικανότητα να προσφέρουν ρεύμα με ισχύ που φτάνει ακόμα και τα 300 KW. Προς το παρόν αυτοί οι πανίσχυροι φορτιστές βρίσκονται σε δύο σημεία. Το ένα σημείο είναι στο εμπορικό κέντρο Top Parks στην Οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο. Το άλλο σημείο είναι στο parking του super market Σκλαβενίτης στην περιοχή του Ρίου, λίγο έξω από την Πάτρα.

250 KW – Tesla Superchargers

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/be717751889dcc7fc3f4eb99d7de5f8a.jpg

Η Tesla έχει χτίσει το δικό της δίκτυο φορτιστών το οποίο είναι ταχύτατο, όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει η ίδια. Βέβαια, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του εν λόγω δικτύου πέρα από την πολύ μεγάλη ταχύτητα που προσφέρει είναι ότι (προς το παρόν) είναι εντελώς δωρεάν η χρήση του. Η μέγιστη ισχύς που μπορεί να προσφέρει φτάνει τα 250 KW, το οποίο σημαίνει ότι μία φόρτιση μέχρι το 80% μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 20 λεπτά. οι τοποθεσίες που έχουν μπει οι εν λόγω φορτιστές είναι στο εμπορικό κέντρο Golden Hall ( το μοναδιό με ισχύ στα 150 KW), στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου, στο ΣΕΑ Αταλάντης και στη Λάρισα, στο parking του εμπορικού κέντρου Fashion City Outlet.

180 KW – DEI Blue – incharge – 8 σημεία σε όλη την Ελλάδα

fiat-500e-nrg-incharge-fortistis-180kw-180-kw-ilektriko-sea-atalanti-fortisi

Στο επόμενο "σκαλοπάτι", εκείνο των 180 KW μπορεί να φαίνεται σα να πέφτουμε σημαντικά σε ταχύτητα όμως αυτό δεν ισχύει για δύο λόγους. Ο ένας είναι πως έτσι κι αλλιώς τα 180 KW είναι μία πραγματικά μεγάλη ισχύς φόρτισης. Ο άλλος είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα που να μπορούν να δεχτούν ρεύμα με ισχύ 180 KW. Επιπλέον, οι τοποθεσίες όπου έχουν τοποθετηθεί φορτιστές των 180 KW είναι σημαντικά περισσότερες. Από το δίκτυο της DEI Blue συναντάμε τους πέντε φορτιστές που υπάρχουν σε αντιπροσωπείες της Audi. Πρόκειται για εκείνους στην Αργυρούπολη, το Μαρούσι, τη Θεσαλονίκη, τα Ιωάννινα και τη Ρόδο. Ίδιας ισχύος φορτιστές έχει βάλει και το δίκτυο incharge της nrg σε τρία σημεία. Πιο αναλυτικά με 180 KW θα φορτίσουμε στο ΣΕΑ Αταλάντης (ρεύμα προς Θεσσαλονίκη), στο πρατήριο της Shell στο 3ο χλμ. της Ε.Ο. Λαμίας  Αθήνας (λίγο έξω από τον αυτοκινητόδρομο) και σε πρατήριο της Shell λίγο έξω από την Καρδίτσα, στο 3ο χλμ. της Ε.Ο. Καρδίτσας  Αθήνας.

Δείτε εδώ όλους τους φορτιστές στην Ελλάδα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...