Η Ευρώπη ρίχνεται στη "μάχη" για την προστασία του περιβάλλοντος

Το οικολογικό πρόσωπο της Ευρώπης

  • -
  • -

Τα Ηνωμένα Έθνη, κατανοώντας πως η προστασία του περιβάλλοντος συνιστά ένα φλέγον ζήτημα το οποίο χρήζει επίλυσης, μιας και επηρεάζει την ευημερία των λαών ανά την οικουμένη, καθιέρωσαν την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Ομολογουμένως, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας αποτελεί η κλιματική αλλαγή. Η καταπολέμηση του εν λόγω φαινομένου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της ΕΕ, η οποία έχει δεσμευτεί να εξασφαλίσει την επιτυχή εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού. Οι αρχηγοί κρατών καλούνται να συμμορφωθούν με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχοντας ως θεμελιώδη στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40%, συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990, μέχρι το 2030.

Νευραλγικό ρόλο στην επίτευξη του παραπάνω φιλόδοξου στόχου, λοιπόν, αναμένεται να διαδραματίσουν οι εκάστοτε χώρες oi oποίες, τα τελευταία χρόνια, υιοθετούν μια σειρά μέτρων για τη σταδιακή εγκατάλειψη των κινητήρων εσωτερικής καύσης, την απανθρακοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών, καθώς και τη διευκόλυνση της μεταβατικής διαδικασίας στην ηλεκτροκίνηση.

Με αφορμή, λοιπόν, τη σημερινή (5/6) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το GOCAR σας παρουσιάζει μερικά από τα ληφθέντα μέτρα προς την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

 1. Έξι ευρωπαϊκές πόλεις που οδηγούν τα ρυπογόνα  αυτοκίνητα σε αργό θάνατο




2. H γενέτειρα της Opel μετατρέπεται σε Νο1 «Ηλεκτρική Πόλη» στην Ευρώπη




3. Γερμανία: Απαγόρευση θερμικών κινητήρων από το 2030


4. Θέτει σε λειτουργία τον πρώτο «ηλεκτρικό» αυτοκινητόδρομο για φορτηγά η Γερμανία



5. Η πρωτοβουλία του Παρισιού



6. Δωρεάν χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στα Τρίκαλα




7 . Που βρίσκεται, γενικότερα, η Ελλάδα;


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...