Φθηνότερο το MINI Cooper! Οι νέες τιμές του στην Ελλάδα

Ο νέος τιμοκατάλογος της MINI στη χώρα μας «ρίχνει» το αρχικό σκαλοπάτι απόκτησης του κλασικού, τρίθυρου ή πεντάθυρου Cooper, καθιστώντας το πιο προσιτό.

  • -
  • -

Τους τελευταίους μήνες, όταν μια εταιρεία αυτοκινήτων στην Ελλάδα ανακοινώνει νέο τιμοκατάλογο, η συντριπτική πλειοψηφία των αλλαγών αφορά αυξήσεις στις τιμές και όχι μειώσεις. Στην περίπτωση της MINI όμως έχουμε μια ευχάριστη έκπληξη αφού στον νέο της τιμοκατάλογο, η αρχική τιμή απόκτησης του κλασικού τρίθυρου και πεντάθυρου Cooper μειώνεται. Και μάλιστα, όχι κατά λίγες εκατοντάδες ευρώ, αλλά για περισσότερα από 1.500 €!

Συγκεκριμένα, το δημοφιλές μικρό hatchback με τον lifestyle χαρακτήρα κοστολογείται πλέον στις 22.350 € με τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και 136 ίππων. Το προηγούμενο αρχικό «σκαλοπάτι» απόκτησης ήταν στις 23.950 €, οπότε η μείωση στην τιμή ήταν σημαντική. Σε αυτό το σημείο ωστόσο, να πούμε ότι αυτό δεν οφείλεται σε γενναία έκπτωση, αλλά στην προσθήκη μιας νέας έκδοσης στην γκάμα.

Ξανά διαθέσιμο το χειροκίνητο κιβώτιο στα ΜΙΝΙ

Πριν από μερικούς μήνες η MINI είχε καταργήσει κάθε εκδοχή των αυτοκινήτων της με χειροκίνητο κιβώτιο, προσφέροντάς τα αποκλειστικά με αυτόματο. Αυτό τώρα αλλάζει και το βασικό MINI Cooper εφοδιάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Έτσι διαμορφώθηκε και η χαμηλότερη τιμή, οπότε αν κάποιος θέλει το MINI του με αυτόματο κιβώτιο, δεν θα επωφεληθεί από τον νέο τιμοκατάλογο.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το MINI Cooper S 5d 

Εκτός από το τρίθυρο μοντέλο, το χειροκίνητο κιβώτιο επέστρεψε και για το πεντάθυρο Cooper με τον ίδιο κινητήρα. Σε αυτή την περίπτωση η τιμή ορίζεται στις 23.150 €. Τέλος, το MINI Cabrio διατίθεται επίσης με μηχανικό σασμάν έξι σχέσεων, ρίχνοντας τη βασική έκδοση στις 29.600 €. Τα MINI Clubman και Countryman, συνεχίζουν την πορεία τους αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, άρα και χωρίς φθηνότερη έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...