Αυτό είναι το νέο MINI Cooper με κινητήρα βενζίνης – Δες τις εκδόσεις

Η ολοκαίνουργια γενιά του θρυλικού MINI τώρα έρχεται και με κινητήρα εσωτερικής καύσης και αποδόσεις που αγγίζουν τους 204 ίππους.

  • -
  • -

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση της ηλεκτρικής εκδοχής του νέου MINI Cooper τώρα έχουμε την αποκάλυψη των βενζινοκίνητων εκδόσεων Cooper C και Cooper S. Ακολουθώντας την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με τις ηλεκτρικές εκδόσεις, αλλά φέροντας πλέον θερμική καρδιά, τα δύο νέα Cooper έρχονται να συμπληρώσουν τη γκάμα της νέας γενιάς, προσθέτοντας δύο πιο «παραδοσιακές» επιλογές.

2

Ξεκινώντας από τη βασική έκδοση Cooper C, αυτή θα κινείται από το γνωστό 3κύλινδρο σύνολο του Group των 1.500 κυβικών, με απόδοση 156 ίππους και 230 Nm ροπή. Αν και πρόκειται για το εισαγωγικό μοντέλο, σε επίπεδο επιδόσεων το C μπορεί να επιταχύνει έως τα πρώτα 100 km/h από στάση σε μόλις 7,7 δευτερόλεπτα, ενώ ταυτόχρονα η μέση του κατανάλωση θα κυμαίνεται από 5,9 έως 6,5 lt/100km.

3

Περνώντας τώρα στο ισχυρότερο Cooper S, εδώ έχουμε ένα 2λιτρο 4κύλινδρο μοτέρ, το οποίο πλέον αποδίδει 204 ίππους και 300 Nm ροπή. Να θυμίσουμε πως το σημερινό Cooper S με το 2λίτρο σύνολο αποδίδει 178 ίππους. Αυτή η αναβάθμιση στην ιπποδύναμη υπόσχεται και καλύτερες επιδόσεις, με το νέο μοντέλο να ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε μόλις 6,6 sec. Από πλευράς κατανάλωσης ο κατασκευαστής δηλώνει 6,1 με 6,7 lt/100km.

4

Τα επίσημα στοιχεία κάνουν αναφορά για σύστημα ανάρτησης ειδικά ρυθμισμένο ώστε να ενισχύει τον ευέλικτο και ενθουσιώδη χαρακτήρα του μοντέλου, ενώ το ίδιο ισχύει και για το τιμόνι.

Σχεδιαστικά, όπως είπαμε και παραπάνω, τα δύο βενζινοκίνητα Cooper δεν διαφέρουν από την ηλεκτρική εκδοχή. Αυτό σημαίνει πως έχουμε μία εξέλιξη του design σε πιο σύγχρονα πρότυπα, ενώ παράλληλα διατηρήθηκαν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Το ίδιο ισχύει και για το εσωτερικό, με την νέο ολοστρόγγυλη κεντρική οθόνη και το νέο τιμόνι να κλέβουν την παράσταση. Ο χώρος αποσκευών των 210 λίτρων μπορεί να φτάσει έως και τα 725 lt με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα.

5

Σημαντική αλλαγή στη διάταξη της καμπίνας είναι η μετακίνηση του επιλογέα ταχυτήτων στον χώρο κάτω από την οθόνη, κάτι που δημιούργησε χώρο στην κεντρική κονσόλα για την νέα επιφάνεια ασύρματης φόρτισης 2.0.

Δείτε ακόμη: Νέο Mini JCW Countryman: Mε 300 PS και mucho εμφάνιση - Τιμή στην Ελλάδα

6

Τέλος, να πούμε πως τα νέα Cooper C και S θα διατίθενται σε 4 επίπεδα εξοπλισμού: Essential, Classic, Favoured και JCW, με το καθ’ ένα εξ αυτών να προσφέρει διαφορετικές αποχρώσεις για το εξωτερικό και υλικά για το εσωτερικό. Η εξωτερική απόχρωση θα μπορεί να συνδυαστεί με 4 διαφορετικές αποχρώσεις για την οροφή (διαθέσιμη θα είναι και η Multitone οροφή που γνωρίσαμε στην προηγούμενη γενιά), ενώ νέα αεροδυναμικά σχέδια θα δούμε και στους τροχούς των 16 και 18 ιντσών. Οι πρώτες παραδόσεις υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουμε μέσα στην άνοιξη.

7

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...