Οι τιμές του νέου MINI Cooper – Από πόσο ξεκινά στην Ελλάδα

Μετά την ηλεκτρική έκδοση, η MINI λάνσαρε στη χώρα μας και τις βενζινοκίνητες εκδοχές του δημοφιλούς τρίθυρου hatch μοντέλου.

  • -
  • -

H νέα γενιά του Cooper, του πιο ξεχωριστού τρίθυρου μικρού μοντέλου είναι διαθέσιμη προς παραγγελία στην Ελλάδα. Η MINI προσφέρει το Cooper στις εκδόσεις βενζίνης C και S, με τους κινητήρες 1.5 TwinPower Turbo και 2.0 TwinPower Turbo.

cooper

O μικρότερος τρικύλινδρος αποδίδει 156 ίππους και 230 Nm ροπής χαρίζοντας πολύ καλές επιδόσεις στο συμπαγές hatch. Βέβαια, ο ισχυρότερος δίλιτρος των 205 ίππων και 300 Nm ροπής, παρέχει τη μέγιστη απόλαυση στον οδηγό, με τις επιταχύνσεις να είναι εξαιρετικές. Αμφότερα τα μοτέρ, συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη, με το σπορ Steptronic να ανήκει στα έξτρα.

cooper

Τόσο το MINI Cooper C, όσο και το Cooper S, διατίθενται στα επίπεδα εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured και John Cooper Works, με τον βασικό εξοπλισμό να είναι πιο πλούσιος από ποτέ. Τα εξωτερικά φινιρίσματα μπορούν να συνδυαστούν με ένα από τα τέσσερα χρώματα οροφής για να δημιουργήσουν μια ποικιλία αντιθέσεων. Μια αποκλειστική επιλογή σε συνδυασμό με το πακέτο Favoured Trim είναι η σχεδίαση Spray-Tech της χαρακτηριστικής Multitone Οροφής. Αυτή διαθέτει μια διαβάθμιση τριών χρωμάτων. Για τις ζάντες αλουμινίου 16 έως 18 ιντσών διατίθενται νέα, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένα σχέδια. 

OLED οθόνη στο κέντρο

Η σοφιστικέ, μινιμαλιστική εσωτερική σχεδίαση του MINI Cooper είναι εμπνευσμένη από το κλασικό Mini. Το νέο τιμόνι, η στρογγυλή οθόνη OLED, η γνώριμη μπάρα ΜΙΝΙ με τους διακόπτες δύο θέσεων και το ταμπλό με τη δίχρωμη υφασμάτινη επένδυση, δημιουργούν μια αίσθηση ευρυχωρίας στο cockpit. Οι καθαρές γραμμές είναι το σήμα κατατεθέν του μοντέρνου εσωτερικού που υπόσχεται γενναιόδωρους χώρους. Η πανοραμική γυάλινη οροφή συνεισφέρει σε μία φωτεινή και φιλική ατμόσφαιρα. Αναδιπλώνοντας το πίσω κάθισμα σε αναλογία 60:40, ο χώρος αποσκευών μπορεί να αυξηθεί ευέλικτα από τα 210 λίτρα σε έως και 800 λίτρα.

cooper

Οι σημαντικότερες λειτουργίες οδήγησης, όπως το χειρόφρενο, ο επιλογέας ταχυτήτων, το μπουτόν start/stop και οι διακόπτες εναλλαγής των Experience Modes και ρύθμισης της έντασης του ήχου, είναι άμεσα προσβάσιμες μέσω της χαρακτηριστικής μπάρας ΜΙΝΙ. Η θέση του επιλογέα ταχυτήτων στην κεντρική κονσόλα απελευθερώνει χώρο για τη νέα επιφάνεια ασύρματης φόρτισης 2.0. Τα smartphones μπορούν να τοποθετούνται εδώ και να φορτίζονται ασύρματα.

cooper

Το αυτοκίνητο ενσωματώνει πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης για ασφαλή και άνετη οδηγική απόλαυση. Η στάνταρ λειτουργία Safe Exit παρακολουθεί την περιοχή γύρω από το σταθμευμένο όχημα και προειδοποιεί τους άλλους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν πριν ανοίξει η πόρτα. Η λειτουργία όχι μόνο καθυστερεί το ξεκλείδωμα των θυρών, αλλά χρησιμοποιεί επίσης φωτεινά σήματα έξω από το όχημα για να προειδοποιήσει για πιθανή σύγκρουση.

Δείτε ακόμη: Τα νέα MINI Cooper και Countryman ήρθαν Ελλάδα – Τιμές

Οι λειτουργίες υποβοήθησης που βασίζονται σε κάμερες και ραντάρ αυξάνουν την ασφάλεια, επεμβαίνοντας στο τιμόνι και διατηρώντας το όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας ως μέρος του ολοκληρωμένου πακέτου Driving Assistant Plus. Ο αυτόματος έλεγχος ταχύτητας και απόστασης κάνει την οδήγηση στην πόλη ακόμα πιο άνετη.

Από 25.550 ευρώ

Οι νέες εκδόσεις εξοπλισμού Essential, Classic, Favoured και JCW προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών εξατομίκευσης. Ανάλογα με την έκδοση, τα νέα MINI Cooper C και MINI Cooper S διατίθενται με διαφορετικά χρώματα αμαξώματος και εσωτερικές επενδύσεις.

cooper

Όσο για τις τιμές, ξεκινούν από 25.550 ευρώ. Δείτε αναλυτικά:

  • Cooper C Essential: 25.550 ευρώ
  • Cooper C Classic: 29.112 ευρώ
  • Cooper C Favoured: 34.286 ευρώ
  • Cooper C JCW: 40.955.60 ευρώ
  • Cooper S Essential: 30.870 ευρώ
  • Cooper S Classic: 34.543 ευρώ
  • Cooper S Favoured: 39.847 ευρώ
  • Cooper S JCW: 46.649 ευρώ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...