Αλλάζει το τοπίο στο leasing στην Ελλάδα - Νέα, μεγάλη συνεργασία!

Μία από μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης στόλου και κινητικότητας στον κόσμο, εξαγοράστηκε σε ποσοστό 100%.

  • -
  • -

Η ALD Automotive ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά του 100% της LeasePlan, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης στόλου και κινητικότητας στον κόσμο, από μία κοινοπραξία με επικεφαλής την TDR Capital. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον χώρο του αυτοκινήτου, με το deal να κλείνει στα 4,9 δισ ευρώ. 

Η εξαγορά αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα που τοποθετεί τον νέο όμιλο ως τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας με συνολικό στόλο 3,3 εκατομμυρίων οχημάτων, παγκοσμίως. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, η ALD Automotive και η LeasePlan θα ηγηθούν της μετάβασης στην κινητικότητα μηδενικών ρύπων και θα διαμορφώσουν περαιτέρω τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου. Η νέα εταιρική οντότητα που θα δημιουργηθεί, θα αξιοποιήσει την κλίμακα και τις συμπληρωματικές ικανότητές της ώστε να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και να επιτύχει βιώσιμη ανάπτυξη.

leasing

Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η ALD Automotive και η LeasePlan στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν τη διαδικασία συνένωσης, εφόσον ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ποιος θα ηγηθεί της νέας εταιρείας στην Ελλάδα

Για να ηγηθεί της στρατηγικής ανάπτυξης στην Ελλάδα, ο Tim Albertsen, CEO της ALD AutomotiveLeasePlan, επέλεξε τον Κώστα Πετρούτσο, μέχρι πρότινος Διευθύνοντα Σύμβουλο της LeasePlan Ελλάδας, ως Διευθύνοντα Σύμβουλο της νέας εταιρικής οντότητας, με άμεση ισχύ.

Η Gisèle Urquia, μέχρι πρότινος Γενική Διευθύντρια της ALD Automotive στην Ελλάδα, ορίστηκε ως μελλοντική Διευθύνουσα Σύμβουλος της FRAER Leasing και της SG Leasing στην Ιταλία, θυγατρικών της Societe Generale, με την προϋπόθεση ότι πληρούνται όλες οι διοικητικές και τοπικές απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Τι συμφέρει τον ιδιώτη που θέλει να κάνει leasing αυτοκινήτου;

Ο Κώστας Πετρούτσος είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που επιλέχθηκαν τόσο από την ALD Automotive όσο και από τη LeasePlan, ως ο κατάλληλος να εφαρμόσει το απαιτητικό σχέδιο συνένωσης των δύο εταιρικών οντοτήτων και να υλοποιήσει με επιτυχία το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης.
leasing
Ο μεγαλύτερος στόλος ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Η νέα εταιρεία εκτός του ότι θα διαχειρίζεται έναν στόλο 3,3 εκατ. οχημάτων, θα διαθέτει και τον μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της στην αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...