Ψήφισε πού θα μπει ο επόμενος Tesla Supercharger – Η Θεσσαλονίκη σε χρειάζεται

Οι κάτοχοι λογαριασμού Tesla καλούνται να επιλέξουν πού θα μπουν οι επόμενοι ταχυφορτιστές της εταιρείας σε όλο τον κόσμο. Θα βοηθήσεις κάποια από τις 7 υποψήφιες ελληνικές πόλεις;

  • -
  • -

Η Tesla έχει ξεκινήσει τη φετινή ανοιξιάτικη περίοδο ψηφοφορίας για το πού θα τοποθετήσει νέους Superchargers. Μέσω αυτής της διαδικασίας οι κάτοχοι λογαριασμού μπορούν να ψηφίσουν για τις επόμενες τοποθεσίες Supercharger. Το πρόγραμμα αυτό προτάθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Elon Musk, κατά τη διάρκεια του Cyber Rodeo πέρυσι. Σημείωσε ότι οι Superchargers κατασκευάζονται στις περιοχές με τις μεγαλύτερες ανάγκες, αλλά αναρωτήθηκε μήπως μια διαδικτυακή ψηφοφορία θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία από τις υποψήφιες για την επόμενη τοποθεσία Supercharger της Tesla. Αυτή τη στιγμή είναι η ελληνική πόλη με τις περισσότερες ψήφους, φιγουράροντας στις θέσεις 10-12 της παγκόσμιας κατάταξης και τις θέσεις 5-6 όσον αφορά την Ευρώπη. Οι διαφορές ανάμεσα στις παραπάνω θέσεις είναι υπερβολικά μικρές, οπότε όποιος έχει λογαριασμό Tesla καλό είναι να μπει να ψηφίσει.

tesla-supercharger-fortistis-xartis-cifoforia

Τα πλεονεκτήματα ενός Tesla Supercharger στη Θεσσαλονίκη

Η δημιουργία ενός Supercharger στη Θεσσαλονίκη θα κάνει πιο εύκολη τη μετακίνηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τα Βαλκάνια προς τη χώρα μας, αλλά και τις μετακινήσεις των κατοίκων Βόρειας Ελλάδας, ειδικά αν μελλοντικά η Tesla ανοίξει τον εν λόγω φορτιστή για χρήση από κάτοχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν έχει κατασκευάσει η ίδια, τακτική που ακολουθεί σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Επιπλέον, θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να μπορεί να ταξιδέψει κάποιος από την Αθήνα μέχρι την Κωνσταντινούπολη χρησιμοποιώντας αποκλειστικά Superchargers.

Δείτε ακόμα: Κάναμε 900 km δωρεάν με Tesla Model Y Performance

Ποιες άλλες ελληνικές πόλεις είναι υποψήφιες;

Άλλες ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα, η Τρίπολη, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, τα Χανιά και το Ηράκλειο, είναι επίσης υποψήφιες για τοποθέτηση Tesla Supercharger. Η Πάτρα, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, έχει ήδη σταθμούς Supercharger στην περιοχή της, όμως αυτοί βρίσκονται στο ΣΕΑ Ψαθόπυργου, ενώ η πρόταση τώρα είναι να δημιουργηθεί σταθμός μέσα στην πόλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...