8 δρόμοι του κόσμου που σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί!

Με τον κάθε έναν να έχει το δικό του, μοναδικό και περίεργο χαρακτηριστικό, αυτοί οι δρόμοι δεν μοιάζουν σε τίποτα, όμως έχουν ένα κοινό: τη διαφορετικότητα!

  • -
  • -

Οι δρόμοι κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετήσουν τις ανθρώπινες μετακινήσεις και στη συνέχεια, τα οχήματα κάθε είδους. Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν αμέτρητοι δρόμοι, με τον κάθε έναν να εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς. Ωστόσο, κάποιοι από αυτοί είναι πολύ ξεχωριστοί. Καταφέρνουν να γίνουν γνωστοί σε όλο τον πλανήτη χάρη στην τεράστια φήμη τους, ενώ πολλοί από αυτούς προσελκύουν πολλούς τουρίστες κάθε χρόνο, για να θαυμάσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους! Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τους πιο… περίεργους δρόμους σε όλο τον κόσμο. Από τον πιο μικρό, μέχρι τον πιο επικίνδυνο και τον πιο… ακριβό!

Ο πιο ανηφορικός δρόμος του κόσμου

Βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία και ονομάζεται Baldwin Street. Έχει μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες χάρη στην απότομη κλίση του, η οποία αγγίζει το 35% σε ορισμένα σημεία! Μάλιστα, δεν έχει καλυφθεί με άσφαλτο αλλά με ειδικό μπετό, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος να λιώσει η πίσσα και να κυλίσει σαν λάβα στην κατηφόρα. Επίσης, η επιφάνεια διαθέτει ειδική επίστρωση για επιπλέον πρόσφυση στα ελαστικά των αυτοκινήτων. Περιττό να αναφέρουμε, ότι ο δρόμος ανήκει πλέον στα αξιοθέατα της περιοχής! Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο δρόμος με τις περισσότερες γέφυρες στον κόσμο

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τον Ιούλιο του 1989 και βρίσκεται στη Νορβηγία. Ονομάζεται Atlantic Coast Road και το 2005, πήρε τον τίτλο της κατασκευής του αιώνα. Η “The Guardian” τον έχει χαρακτηρίσει ως το καλύτερο roadtrip στον κόσμο και πριν λίγο καιρό, φιλοξένησε τα γυρίσματα μιας ταινίας του James Bond. Ουσιαστικά, ο δρόμος ενώνει ένα σύμπλεγμα νησιών, όχι μόνο με τη στεριά, αλλά και μεταξύ τους. Στα μόνο 8.274 μέτρα του, υπάρχουν 8 γέφυρες! Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου

Ονομάζεται και «δρόμος του θανάτου». Ο τίτλος αυτός είναι αρκετός για να περιγράψει την επικινδυνότητά του! Βρίσκεται στις βολιβιανές Άνδεις και έχει συνολικό μήκος 60 χιλιομέτρων. Η ονομασία του είναι “El Camino de la Muerte (ο δρόμος του θανάτου) και ουσιαστικά, είναι μια λεπτή λωρίδα δρόμου μεταξύ του βουνού και του χάους με μηδενικές προδιαγραφές ασφάλειας. Κάθε χρόνο σκοτώνονται περίπου 200 με 300 άνθρωποι, λόγω της χάραξης αλλά και των καιρικών συνθηκών. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο πιο μικρός δρόμος του κόσμου

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο… μικρός μπορεί να είναι ο μικρότερος δρόμος στον κόσμο; Σίγουρα η απάντηση θα σας εκπλήξει, καθώς είναι πολύ μικρότερος από ότι νομίζετε. Κοιτάζοντάς τον, θεωρείς ότι είναι η συμβολή δύο άλλων οδών, μία απλή… γωνία. Όμως, είναι αυτόνομος δρόμος με το δικό του όνομα. Πρόκειται για τον Ebenezer Place, ένα μικροσκοπικό δρομάκι στο λιμάνι Wick της Σκωτίας με μήκος μόλις 2 μέτρα και 6 εκατοστά. Ακριβώς! 2,06 m! Στα 206 εκατοστά μήκους του, φιλοξενεί μόνο μια είσοδο κτιρίου. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο πιο μακρύς δρόμος του κόσμου

Το μήκος του αντιστοιχεί περίπου στο 75% της περιφέρειας του πλανήτη. Περνάει μέσα από 17 κράτη, 4 κλιματικές ζώνες, 6 χρονικές ζώνες και έχει συνολικό μήκος περίπου 45.000 χιλιόμετρα. Εκτείνεται από την Αλάσκα μέχρι και τη Χιλή και ονομάζεται Pan-American Highway (Παναμερικανικός Αυτοκινητόδρομος). Εννοείται ότι λόγω των διαφορετικών αρχών που διαχειρίζονται τα τμήματά του, η εικόνα του δρόμου, μαζί με την ποιότητά του έχει σημαντικές αποκλίσεις από μέρος σε μέρος. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο πιο παγωμένος δρόμος του κόσμου

Στην Ελλάδα, μερικές νιφάδες χιόνι είναι ικανές να δημιουργήσουν πάρα πολλά προβλήματα ή στην καλύτερη περίπτωση, να μας κλείσουν σπίτια μας. Υπάρχει ένας δρόμος στον κόσμο, όμως, που είναι μόνιμα παγωμένος. Έχει μήκος στα 568 χιλιόμετρα και απευθύνεται μόνο σε έμπειρους οδηγούς, που έχουν μάθει να ζουν σε αυτές τις συνθήκες. Το όριο ταχύτητας δεν ξεπερνά τα 25 km/h, και αυτό σε συγκεκριμένα σημεία. Βρίσκεται στον Βόρειο Καναδά και αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των συνθηκών, κάθε χρόνο χαράσσεται εκ νέου! Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο δρόμος με τις περισσότερες στροφές στον κόσμο

Η Lombard Street βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ και οδηγεί στην πασίγνωστη γέφυρα Golden Gate Bridge. Έχει προβληθεί πάρα πολλές φορές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη και η όψη του είναι πανέμορφη. Κατέχει το ρεκόρ του δρόμου με τις περισσότερες στροφές ανά 100 μέτρα, αφού ουσιαστικά η χάραξή του αποτελείται μόνο από φουρκέτες, με μηδενικά κομμάτια ευθείας. Έχει μήκος μόλις 145 μέτρα και 10 στροφές. Τα λιγοστά σπίτια που βρίσκονται στη συγκεκριμένη οδό, έχουν αποκτήσει πάρα πολύ μεγάλη αξία. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

Ο ακριβότερος δρόμος στον κόσμο

Για τα 12,5 χιλιόμετρα μήκους του, το συνολικό κόστος ήταν 1,66 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του άνοιξε περίπου 18.700 θέσεις εργασίας και μέχρι σήμερα, έχει τον τίτλο του ακριβότερου δρόμου στον κόσμο! Ονομάζεται Nouvelle Route du Littoral (NRL), και είναι ένας παράκτιος αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις περιοχές Saint-Denis και La Possession στο νησί Reunion. Πρόκειται για ένα νησί που ανήκει στη Γαλλία, αλλά βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής, δίπλα στη Μαδαγασκάρη. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...