Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου! [video]

Τον έχουν ονομάσει «Δρόμο του Θανάτου». Εκεί, οποιοδήποτε λάθος κοστίζει την ίδια τη ζωή. Δείτε πού βρίσκεται και γιατί είναι τόσο επικίνδυνος.

  • -
  • -

Εκεί το δέος και κυρίως ο φόβος, είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν. Χιλιόμετρα κάκιστου οδικού δικτύου, με τους τροχούς να γλιστρούν στο συνήθως βρεγμένο από την υγρασία χαλίκι και τους ντόπιους οδηγούς να δίνουν μάχη σε κάθε μέτρο, προκειμένου να μεταφέρουν με ασφάλεια εμπορεύματα και επιβάτες.

andeis

Ο «El Camino de la Muerte», δηλαδή « Ο Δρόμος του Θανάτου» έχει μετατραπεί σε θρύλο. Είναι αναμφίβολα ο πιο επικίνδυνος σε παγκόσμιο επίπεδο. Διασχίζει τις βολιβιανές Άνδεις, ανεβαίνει έως τα 4.650 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας και συνδέει την πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ, με το Κορόικο.

Πυκνή ζούγκλα, επικίνδυνοι βράχοι, πυκνή ομίχλη

Έχει συνολικό μήκος 60 km και σχεδόν όλη η διαδρομή είναι πολύ επικίνδυνη. Το πιο θανατηφόρο τμήμα συναντάται σε ύψος 800 μέτρων και αφορά περίπου 3,6 χιλιόμετρα. Εκεί, τα οχήματα περνούν ξυστά από τους βράχους, καθώς από την άλλη πλευρά παραμονεύει ο θάνατος. Το υποτιθέμενο οδόστρωμα είναι κάκιστο, οι γκρεμοί είναι τόσο απότομοι και η ζούγκλα τόσο πυκνή που ακόμη κι αν διασωθείς από την πτώση, δύσκολα μπορεί να σε εντοπίσει κάποιος και να σε απεγκλωβίσει.

andeis

Οι βροχοπτώσεις είναι καθημερινές, όπως και οι πτώσεις βράχων. Η ομίχλη δημιουργεί ένα εφιαλτικό τοπίο και όσοι ατρόμητοι τουρίστες θέλουν να ζήσουν την εμπειρία, δεν την βγάζουν ποτέ από το μυαλό τους. Οι ντόπιοι οδηγοί, παρά την εμπειρία και τις δεξιότητες, γνωρίζουν ότι κάθε αποστολή, μπορεί να είναι και η τελευταία. Κατά μέσο όρο, στο «El Camino de la Muerte», συνέβαινε κάθε εβδομάδα ένα δυστύχημα. Ετησίως, έχαναν τη ζωή τους από 200 έως 300 άνθρωποι.

andeis

Δείτε ακόμη Ο πιο παγωμένος δρόμος του κόσμου

Ο απολογισμός ήταν σοκαριστικός. Η κυβέρνηση της Βολιβίας, επιχείρησε να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο το 2007 και τα κατάφερε σε ικανοποιητικό βαθμό. Βέβαια, λόγω της γεωγραφικής θέσης και των βράχων, πολλά σημεία παραμένουν εξαιρετικά απειλητικά.

andeis

Παρόλα αυτά, χιλιάδες πεζοπόροι και λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας συνεχίζουν να επισκέπτονται τον θανατηφόρο δρόμο στις βολιβιανές Άνδεις. Η διαδρομή La Paz-Coroico έχει μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν, με τις φωτογραφίες να κοσμούν περήφανα τα κινητά των επισκεπτών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...