Ο ακριβότερος δρόμος του κόσμου! Πόσο κόστισε, πού βρίσκεται; [video]

Κόστισε σχεδόν 1,66 δις ευρώ, έχει μήκος 12,5 km και κατά τη φάση της κατασκευής του δημιούργησε περίπου 18.700 θέσεις εργασίας.

  • -
  • -

Ονομάζεται Nouvelle Route du Littoral (NRL), και είναι ένας παράκτιος αυτοκινητόδρομος που συνδέει τις περιοχές Saint-Denis και La Possession στο νησί Reunion. Πρόκειται για ένα νησί που ανήκει στη Γαλλία, αλλά βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής, δίπλα στη Μαδαγασκάρη. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε στα τέλη του 2013 και μόλις πρόσφατα δόθηκε στην κυκλοφορία. Εκτιμάται ότι κόστισε τουλάχιστον 1,66 δις ευρώ, δημιουργώντας κατά τη φάση κατασκευής του περίπου 18.700 θέσεις εργασίας.

nrl

Ο εντυπωσιακός αυτός δρόμος είναι το πιο ακριβό οδικό έργο παγκοσμίως. Έχει μήκος 12,5 km και περιλαμβάνει τρία τμήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας παράκτιας οδογέφυρας μήκους 5,4 km που βρίσκεται κατά μήκος της ακτογραμμής σε απόσταση 70 μέτρων και εκτείνεται σε ύψος 20 έως 30 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο υπερυψωμένος αυτοκινητόδρομος έχει πλάτος 30 m με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας, επιτρέποντας την ασφαλή κίνηση σε αυτοκίνητα, λεωφορεία, πεζούς και ποδήλατα.

Φυσικά, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ένα τέτοιο έργο, απαιτούνταν οι αντίστοιχες υποδομές. Στο εργοτάξιο μεταφέρθηκαν 48 ειδικά διαμορφωμένες προβλήτες και χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων 16 γερανοί.

80.000 ταξιδιώτες την ημέρα περνούν τον δρόμο

Η προηγούμενη διαδρομή (Route du Littoral RN1), εξυπηρετεί περίπου 80.000 ταξιδιώτες την ημέρα. Είναι ένα γραφικός δρόμος μήκους 13 km, ο οποίος βρίσκεται στο κάτω μέρος των απότομων ηφαιστειακών βράχων και κοντά στην ακτογραμμή. Συχνά είναι επιρρεπής σε κατολισθήσεις βράχων, πλημμύρες από βροχόπτωση και πλημμύρες λόγω παλίρροιας, οι οποίες προκαλούν τακτικά ατυχήματα και αποκλεισμούς δρόμων.

nrl

Δείτε εδώ τον πιο ανηφορικό δρόμο του κόσμου

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως και όλα τα παραπάνω, επηρεάζουν και τις μεταφορές, καθώς από αυτόν τον δρόμο εξαρτάται το 60% του εμπορίου στο νησί. Με τον καινούριο παράκτιο αυτοκινητόδρομο Nouvelle Route du Littoral (NRL), τα προβλήματα θα λυθούν και οι κάτοικοι και ταξιδιώτες, θα έχουν στη διάθεσή τους ένα υπερσύγχρονο οδικό δίκτυο.

Προς το παρόν, στην κυκλοφορία έχει δοθεί μόνο το ένα ρεύμα του νέου δρόμου, με κατεύθυνση προς το Νότο, σε μήκος 8,7 km ανάμεσα στο St Denis και το La Grande Chaloupe.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...