Αυτός είναι ο πιο ανηφορικός δρόμος του κόσμου!

Έχει τέτοια κλίση που για να τον κατέβεις πρέπει να έχεις 1η στο κιβώτιο και για να ανέβεις να μην αφήσεις ποτέ το πόδι από το γκάζι. Επίσης λείπει η άσφαλτος, και ο λόγος είναι σοβαρός.

  • -
  • -

Πρόκειται για κεντρικό δρόμο. Δεξιά και αριστερά υπάρχουν σπίτια και άνθρωποι που κατοικούν. Τα κτήρια θαρρείς και θα κυλίσουν στην κατηφόρα, με τον πολεοδομικό σχεδιασμό να είναι μοναδικός στον κόσμο. Το ανάγλυφο και οι κλίσεις των εδαφών σε όλο το Dunedin της Νέας Ζηλανδίας, δεν συναντάται πουθενά αλλού.

anifora

Η Baldwin Street αποτελεί το αποκορύφωμα της ανισορροπίας της πόλης. Ο δρόμος αυτός έχει μπει στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες σαν ο πιο απότομος παγκοσμίως. Η κλίση του τρομάζει. Σε ορισμένα σημεία αγγίζει το 35%, δηλαδή περίπου 19 μοίρες, με τα οδηγούς να δυσκολεύονται απίστευτα να καλύψουν τα 350 μέτρα μήκους της διαδρομής. Ακόμη και πεζός, απαιτείται να διατηρεί άψογη φυσική κατάσταση για να ανέβει την ανηφόρα.

Κάθε 100 μέτρα ανεβαίνεις σε υψόμετρο 35 μέτρα

Όσο για άσφαλτο, ούτε λόγος να γίνεται. Οι αρχές οδοποιίας έχουν καλύψει την επιφάνεια του εδάφους με ειδικό μπετό, ώστε να υπάρχει πρόσφυση. Αν είχε ασφαλτοστρωθεί, υπό βροχή οποιοδήποτε όχημα θα τσούλαγε λες και βρισκόταν σε λούνα παρκ, ενώ σε συνθήκες καύσωνα, η άσφαλτος δεν αποκλείεται να έλιωνε και η πίσσα να κυλούσε σαν λάβα στην κατηφόρα.

anifora

Δείτε εδώ τον πιο επικίνδυνο δρόμο του κόσμου

Η οδός Baldwin περιλαμβάνεται πλέον στα αξιοθέατα της περιοχής. Οι τουρίστες, ακόμη και Νεοζηλανδοί από άλλες πολιτείες, επισκέπτονται το Dunedin μόνο και μόνο για να κάνουν βόλτα στον απίστευτο αυτό δρόμο, τον οποίο για κάθε 100 μέτρα που διανύεις, ανεβαίνεις και 35 μέτρα σε ύψος.  

anifora

Για τα πιτσιρίκια η διαδρομή των 350 μέτρων είναι η χαρά τους και για τις μαμάδες ο εφιάλτης τους. Φανταστείτε να κατεβαίνουν αυτήν την κατηφόρα με ποδήλατα και σκέιτμπορντ.

Πάρτε μια γεύση από την Baldwin Street στο παρακάτω βίντεο

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...