Έρχεται νέα επιδότηση στο diesel: Πόσο θα πέσει η τιμή – Πότε ξεκινά

Με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, η κυβέρνηση φαίνεται να έχει λάβει την απόφαση για επιστροφή της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης.

  • -
  • -

Με την τιμή του diesel να κυμαίνεται πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο, το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζει πολύ σοβαρά το σενάριο νέας επιδότησης στην αντλία. Οδηγοί επιβατικών οχημάτων και κυρίως επαγγελματίες βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς το κόστος του πετρελαίου είναι δυσθεώρητο για τα ελληνικά δεδομένα.

Η κυβέρνηση είναι πολύ πιθανό από την 1η Δεκεμβρίου να ανακοινώσει νέα επιδότηση απευθείας στην αντλία του πετρελαίου κίνησης. Το ύψος της νέας επιδότησης θα κυμαίνεται από 30 έως 50 εκατομμύρια ευρώ και θα αφορά 15-25 λεπτά το λίτρο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Live News στο MEGA.

diesel

Αυτή την στιγμή, το πετρέλαιο πωλείται πανελλαδικά στα 2,045 € το λίτρο με βάση το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης. Με τη νέα επιδότηση, αν αυτή λάβει το «πράσινο φως», η τιμή για τους οδηγούς θα πέσει έως το 1,795€ στην καλύτερη περίπτωση με τα σημερινά δεδομένα.

Χριστούγεννα με μειωμένη τιμή στο diesel

Η κυβέρνηση έχει λάβει τα μηνύματα των πολιτών και ειδικά των επαγγελματιών, οι οποίοι τονίζουν συνεχώς πως το μεταφορικό κόστος –που επηρεάζει από υπηρεσίες μέχρι προϊόντα- έχει γίνει δυσβάσταχτο.

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο θέρμανσης: Μπορώ να το βάλω σε diesel αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με το Live News, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχουν φτάσει στις τελικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να παρθούν την επόμενη εβδομάδα, με πιθανή έναρξη του μέτρου της επιδότησης να είναι η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπου αναμένονται αρκετές μεταφορές προϊόντων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...