Απεργία 9 Νοεμβρίου: Μπλακάουτ στους δρόμους - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η χώρα αναμένεται να «παραλύσει». ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία. Επίσης, θα κλείσουν και δρόμοι από τις συγκεντρώσεις.

  • -
  • -

Από τον δημόσιο τομέα, έως τον Τύπο, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα Ταξί, άπαντες δήλωσαν συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου. Τα συνδικάτα της χώρας ζητούν να ληφθούν μέτρα καθώς οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα Ταξί, τραβούν «χειρόφρενο», είτε με στάση εργασίας, είτε με πλήρη συμμετοχή στην απεργία. Ειδικότερα:

  • Στα Λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της κυκλοφορίας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.
  • Μεταξύ 9:30 – 15:00 θα λειτουργεί το Μετρό σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ). 
  • Στη Γραμμή 1 (Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00. 
  • Το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αθηνών (Σ.Η.Τ.Α.) και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (Σ.Η.Α.Μ.) αποφάσισαν επίσης στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8:00 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

 

Στην απεργία αποφάσισαν να συμμετάσχουν και σωματεία σιδηροδρομικών. Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει σε 24ωρη απεργία ενώ η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, για να διευκολύνει τη συμμετοχή πολιτών στην απεργία, αποφάσισε να πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας μέχρι τις 9:00 το πρωί και από τις 17:00 το απόγευμα.

apergia
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Πού θα γίνουν συγκεντρώσεις

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν στις 9 Νοεμβρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων για τη συγκέντρωση στις 9 Νοέμβρη στα Προπύλαια θα είναι στις 9.45 π.μ. στα εξής σημεία:

  • Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα.
  • Πλατεία Κοραή: Σωματεία Εκπαιδευτικών, Σωματεία Εργαζομένων σε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, Φοιτητικοί Σύλλογοι.
  • Ομόνοια: Ομοσπονδίες και Σωματεία Συνταξιούχων, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, μαζικοί φορείς δήμων της Αττικής.
  • Χαυτεία: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Ενώσεις Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...