Οδηγοί TAXI: Ζητάνε 300 €/μήνα και λιγότερους φόρους – Πότε θα κάνουν απεργία

Οι κάτοχοι των Ταξί εξήγγειλαν 24ώρη απεργία και ζητούν άμεσα οικονομική ενίσχυση και μείωση στους φόρους, καθώς και παράταση στην αντικατάσταση των οχημάτων.

  • -
  • -

Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, ανακοίνωσε ότι έπειτα από σχετική απόφαση που ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί 24ώρη απεργία και συγχρόνως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΑΤΑ (Μάρνη 17).

Επίσης, το συνδικάτο ζητά άμεσα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης καυσίμων, των ανατιμήσεων στα προϊόντα διαβίωσης και των ειδών που επηρεάζουν το κόστος λειτουργίας του ταξί. Συγκεκριμένα άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο και μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από 13% στο 6%.

taxi

Εκτός από χρήματα, οι αυτοκινητιστές ζητούν βελτίωση της νομοθεσίας για τις επιβατικές μεταφορές και την κατάργηση κάθε διάταξης που επιτρέπει άμεσα ή έμμεσα σε Ε.Ι.Χ να πραγματοποιούν αστική μεταφορά η οποία ανήκει στα Ε.Δ.Χ Ταξί.

Διαβάστε επίσης: Οδηγοί TAXI: Λιγότεροι φόροι ή Διπλάσια «σημαία»; Τι ζητούν για να μην τα κλειδώσουν

Τέλος, ο ΣΑΤΑ αιτείται 1 χρόνο παράταση στην αντικατάσταση αυτοκινήτου για όσα αυτοκίνητα δεν έχουν πάρει καμία παράταση έως σήμερα και λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...