Renault 4EVER Trophy: Έτσι θα μοιάζει το επόμενο B-SUV των Γάλλων [video]

Η γαλλική φίρμα παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού, μια μοντέρνα ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού Renault 4, δείχνοντας τον δρόμο για το επόμενο μικρό SUV της γκάμας της.

  • -
  • -

Το Renault 4 είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο: είναι ένα αληθινό σύμβολο. Με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, τα τελευταία 60 χρόνια ξεπερνά το χάσμα γενεών και τις κοινωνικές ανισότητες. Είναι τόσο άνετο τόσο στην πόλη όσο και στον ανοιχτό δρόμο, κερδίζοντας δίκαια τον τίτλο του πολυ-χρηστικού. Είναι ανεπιτήδευτο, αλλά και κομψό, ενώ  παραμένει ένα αυτοκίνητο για όλους, που απευθύνεται και σε άνδρες αλλά και σε γυναίκες.

trophy

Η παραγωγή του σταμάτησε πριν από 30 χρόνια, αλλά το 4L δεν έφυγε ποτέ από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι ένα από τα αυθεντικά vintage αυτοκίνητα των νέων, καθώς τα τελευταία 25 χρόνια είδαμε το 4L Trophy να αποδεικνύει ξανά και ξανά την αξία του στον τομέα της ευελιξίας, αλλά και της αξιοπιστίας.

Το πρωτότυπο 4EVER Trophy που παρουσιάζει η Renault στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, είναι το δεύτερο εμβληματικό της μοντέλο, μετά το Renault 5 Prototype που λανσάρεται σε ηλεκτρική έκδοση, ως μέρος του στρατηγικού πλάνου Renaulution. Η εταιρεία, εξηλεκτρίζει το μέλλον της, στηριζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της,.

Το πιο τολμηρό B-SUV

Το Renault 4EVER Trophy προκαλεί με την εμφάνισή του, ενώ ξυπνάει παλιές αναμνήσεις. Διακρίνεται για το μυώδες αμάξωμα, του «φουσκωμένο» καπό, τους τονισμένους προφυλακτήρες, τα πίσω τραπεζοειδή πλαϊνά παράθυρα, τα εμπρός φτερά χωρίς φώτα και τους μεγάλους θόλους. Διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερα σχεδιασμένη μάσκα και προβολείς LED Matrix, που του χαρίζουν μια εντυπωσιακή ταυτότητα.

trophy

Το κάτω μέρος του 4EVER Trophy, βαμμένο σε ασημί Gun Metal απόχρωση, έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει αισθητικά με την ύπαιθρο, αναδεικνύοντας τον περιπετειώδη χαρακτήρα του. Το σύνολο ξεχωρίζει χάρη στην ιδιαίτερη αισθητική του, με την ασημί βαφή και τις μωβ αποχρώσεις στις μπάρες οροφής, τα ελατήρια των αναρτήσεων και τα σήματα στις ζάντες. Ο μπροστινός πρόβολος έχει μειωθεί σημαντικά προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου. Την ίδια στιγμή, η ρεζέρβα τοποθετημένη στην οροφή από ανθρακονήματα, το φτυάρι και οι κυματιστές ράμπες στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας, δίνουν την αίσθηση ενός οχήματος που έτοιμο να κινηθεί εκτός δρόμου.

Τα τεράστια προστατευτικά πάνελ στο κάτω μέρος του αμαξώματος και τα προστατευτικά στα ‘φρύδια’ των φτερών αφήνουν μία σημαντική απόσταση 20 εκ. γύρω από τους θόλους των τροχών. Το ψηλωμένο αμάξωμα αναδεικνύει το μέγεθος των τροχών (753 mm) και τις ζάντες των 19 ιντσών. Το κάτω μέρος έχει ενισχυθεί για να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στην μπαταρία που βρίσκεται στο μέσον του πλαισίου.

trophy

Κάθε τροχός του 4EVER Trophy διαθέτει έναν ορατό συμπιεστή αέρος ώστε ο οδηγός να μπορεί να ρυθμίσει από το εσωτερικό την πίεση στα λάστιχα, προσαρμόζοντας τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου ανάλογα με τον τύπο του εδάφους.

Πού θα κατασκευαστεί το μελλοντικό μοντέλο της Renault

Στόχος των Γάλλων είναι να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρικό B-SUV που θα  προσφέρει άνετη πρόσβαση σε αστικούς και αγροτικούς δρόμους. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMF-BEV, που χρησιμοποιείται για ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας Β. Η πλατφόρμα αυτή εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση αναφορικά με την αυτονομία, την ακουστική και τη συμπεριφορά στον δρόμο, χωρίς όμως να απαιτεί κανένα συμβιβασμό στη σχεδίαση.

Δείτε εδώ τις τιμές του ανανεωμένου Renault Megane στην Ελλάδα

Το positioning των μελλοντικών Renault 5 και Renault 4 θα είναι παρόμοιο με τα Clio και Captur, εκπροσωπώντας τη νέα γενιά μοντέλων της εταιρείας. Όσο για την κατασκευή του, θα γίνει στο ElectriCity hub στη βόρεια Γαλλία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...