Δεν υπάρχει μόνο το Google Maps! Δες 5 άλλες προτάσεις πλοήγησης

Όλοι γνωρίζουμε την εφαρμογή Google Maps, αλλά δεν είναι η μοναδική λύση για όσους αναζητούν ένα σύστημα πλοήγησης στο κινητό.

  • -
  • -

Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ή ακόμα και για να βρούμε μία οδό ήταν ο χάρτης. Σίγουρα, η νεότερη γενιά δεν θα έχει χρησιμοποιήσει ποτέ, αφού τις τελευταίες δεκαετίες στη ζωή μας έχουν μπει κάθε λογής συστήματα πλοήγησης. Αρχικά, σαν εξωτερική συσκευή και μετέπειτα ως μέρους του εξοπλισμού του αυτοκινήτου. Τα χρόνια πέρασαν, η τεχνολογία εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο και σήμερα ο καθένας μπορεί να έχει ένα σύστημα πλοήγησης στο κινητό του μέσω εφαρμογής.

Η πιο δημοφιλής και διαδεδομένη είναι το Google Maps, η οποία μάλιστα παρέχεται δωρεάν. Όμως, δεν είναι και η μοναδική! Παρακάτω, μπορείτε να δείτε πέντε ακόμα εφαρμογές πλοήγησης, δωρεάν ή και με συνδρομή.

Δείτε ακόμη: Google Maps Vs Apple Maps. Ποιος κερδίζει;

Waze

Στην Ευρώπη δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, αλλά χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Καταρχήν, είναι ιδιαίτερα σημαντικό πως ο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει και να κάνει χρήση της εφαρμογής δωρεάν. Είναι αρκετά εύκολο στο χειρισμό, ενώ η ιδιαιτερότητα του εντοπίζεται στις συνεχείς live ενημερώσεις. Πώς προκύπτουν; Κάθε ένας που έχει την εφαρμογή δημιουργεί έναν λογαριασμό χρήστη. Όταν παρατηρήσει ένα γεγονός, για παράδειγμα έργα στο οδικό δίκτυο, μπορεί να το προσθέσει στο χάρτη ενημερώνοντας έτσι τους άλλους οδηγούς! Οι υπόλοιποι βλέπουν ένα εικονίδιο στο χάρτη, το οποίο μόλις το πατήσουν τους ενημερώνει για το τι ακριβώς συμβαίνει και πριν πόση ώρα καταχωρήθηκε! Μάλιστα, αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο σημείο, μπορεί άλλος χρήστης να κάνει σχόλιο αναφέροντας για την κατάσταση που επικρατεί εκείνη την ώρα. Επιπλέον, το Waze υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα και τις φωνητικές εντολές.

Maps.me

Μία ακόμα εφαρμογή διαθέσιμη και στις δύο πλατφόρμες, η οποία μάλιστα διατίθεται δωρεάν. Προσφέρει πλοήγηση όπως όλες οι προαναφερόμενες, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα λειτουργίας εκτός σύνδεσης, αν έχετε κατεβάσει τους χάρτες. Παράλληλα, έχει λειτουργία αναζήτησης σημείων ενδιαφέροντος χωρίς ίντερνετ, ενώ αν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο μπορείτε να κοινοποιήσετε και την παρουσία σας. Βέβαια, υπάρχουν αρνητικά στοιχεία, αφού σύμφωνα με τους χρήστες η ανανέωση των χαρτών δεν είναι τόσο συχνή, ενώ στις αξιολογήσεις αναφέρεται πως το λειτουργικό είναι σχετικά αργό, αλλά και τα γραφικά δυσανάγνωστα.

Sygic GPS Navigation

Μία ακόμα εφαρμογή, η οποία και έχει όσα χρειάζεται ο οδηγός σήμερα. Πλοήγηση GPS, με όμορφους διαδραστικούς χάρτες σε 3Dαπεικόνιση, οι οποίοι αποθηκεύονται στη συσκευή και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Προσφέρει πληροφορίες κυκλοφορίας, όπως και προειδοποίηση για τα όρια ταχύτητας και αναγνώριση πινακίδων. Βέβαια, υπάρχει και ένα αρνητικό στοιχείο, και συγκεκριμένα το γεγονός ότι δεν είναι δωρεάν… Αρχικά, μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς δοκιμαστικά για 7 μέρες χωρίς κόστος, ενώ αν επιθυμεί να το διατηρήσει θα πρέπει να καταβάλει ένα σχετικό αντίτιμο.

ΤomΤom GO

Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εταιρίες με συστήματα πλοήγησης με εμπειρία που ξεπερνάει τα 20 χρόνια. Η TomTom όπως είναι λογικό ακολούθησε την τάση της εποχής και προσφέρει εφαρμογή πλοήγησης για iOS και Android. Προσφέρει αντίστοιχη πληροφόρηση με τις υπόλοιπες εφαρμογές, με δυνατότητα να κατεβάσει κανείς χάρτες και να κάνει χρήση τους offline. Μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι η ξεχωριστή λειτουργία για οδηγούς φορτηγών! Οι επαγγελματίες μπορούν να ανεβάσουν τις διαστάσεις του οχήματος τους και η πλοήγηση που λαμβάνουν είναι αυστηρά διαμορφωμένη για τις δικές τους ανάγκες. Όμως, όπως και η εφαρμογή της Sygic, αν εξαιρέσουμε ένα δοκιμαστικό διάστημα όποιος επιθυμεί να διατηρήσει το TomTom GO στη συσκευή του θα πρέπει να πληρώσει συνδρομή.

Andreucci CoDrive

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με ένα… «κλασσικό» σύστημα πλοήγησης. Στην περίπτωση του Andreucci CoDrive οι γνωστές λειτουργίες υπόδειξης κατεύθυνσης συνδυάζονται με την παρουσία ενός πραγματικού συνοδηγού! Και τι εννοούμε; Η συγκεκριμένη εφαρμογή προειδοποιεί τον οδηγό για το βαθμό δυσκολίας των στροφών που ακολουθούν, ενώ σε περίπτωση ταξιδιού εφιστά την προσοχή του, αν αυτό είναι απαραίτητο! Υπάρχει δυνατότητα ενημέρωσης μέχρι και για την παρουσία ισχυρών πλευρικών ανέμων, ενώ συμβάλλει με φωνητικές εντολές και κατά τη διάρκεια οδήγησης σε αντίξοες συνθήκες, όπως βροχή ή ομίχλη. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν, ενώ το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχει εξελίξει ο 11 φορές Πρωταθλητής Ράλλυ Ιταλίας, Paolo Andreucci!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...