Google Maps: Το στοιχείο που κάνει τη διαφορά σε σχέση με Waze και Apple Maps

Οι εφαρμογές πλοήγησης Waze και Apple Maps αποτελούν πολύ δυνατές εναλλακτικές προτάσεις εφαρμογών πλοήγησης, όμως οι Χάρτες Google έχουν ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που λείπει από εκείνες.

  • -
  • -

Στόχος των έξυπνων εφαρμογών πλοήγησης δεν είναι άλλος από το να διευκολύνουν τον οδηγό ώστε να βρει εύκολα, γρήγορα και με ασφαλή τρόπο, τον προορισμό της αρεσκείας του.

Το Waze δεν υποστηρίζει πλοήγηση εκτός διαδικτυακής σύνδεσης. Απαιτεί δηλαδή μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο για να παρέχει την απαιτούμενη αναλυτική καθοδήγηση. Το ισχυρό ατού του είναι ότι εφοδιάζεται με σύστημα αναφοράς περιστατικών που επιτρέπει στους χρήστες του να επισημαίνουν την τοποθεσία ενός ατυχήματος, τις λακκούβες στο οδικό δίκτυο, την κυκλοφοριακή συμφόρηση κ.α.

Οι χάρτες της Apple τώρα εξυπηρετούν αποκλειστικά όσους διαθέτουν συσκευές… Apple. Διατίθενται δηλαδή μόνο σε iPhone, iPad και Mac, επομένως δεν μπορείτε να το εγκαταστήσετε εάν έχετε συσκευή Android. Το Apple Maps χρησιμοποιεί επίσης μια προσέγγιση παρόμοια με τους χάρτες της  Google, αλλά στερείται βασικών λειτουργιών, καθιστώντας τη χρήση του μάλλον δυσκολότερη σε αρκετές περιπτώσεις. Για παράδειγμα, και το σύστημα πλοήγησης της Apple δεν λειτουργεί χωρίς ίντερνετ. Το «πρόβλημα» θα λυθεί μέσα στον επόμενο μήνα με την κυκλοφορία του iOS 17 (διαθέσιμο μόνο για iPhone XS και νεότερα).

Δείτε ακόμα: Άλλες 5 εφαρμογές πλοήγησης

Στον αντίποδα, το σύστημα πλοήγησης της Google προσφέρει ένα πλήρες πακέτο λειτουργιών είτε είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο είτε όχι. Οι χάρτες της Google προσφέρουν επίσης μία ακόμα σημαντική λειτουργία: τη δορυφορική πλοήγηση. Η δορυφορική πλοήγηση των χαρτών της Google επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται σε μια τοποθεσία χρησιμοποιώντας δορυφορική προβολή του χάρτη.

Οι δορυφορικοί χάρτες καλύπτουν με ακρίβεια το σύνολο του περιβάλλοντος που κινείστε όπως κτίρια, δευτερεύοντες δρόμους, διασταυρώσεις κ.α., διευκολύνοντας τελικά την πλοήγηση προς τον επιθυμητό προορισμό. Η λειτουργία συνδυάζει χάρτες, δορυφορικές εικόνες, δεδομένα κυκλοφορίας, πληροφορίες καιρού και άλλες λεπτομέρειες δημιουργώντας έτσι μια ρεαλιστική προσομοίωση της εκάστοτε διαδρομής ή τοποθεσίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...