Skoda: Θέλεις πιο πλούσιο εξοπλισμό; Κατέβασέ τον από το internet

Συνδρομή ή εφάπαξ χρέωση; Όπως και να ‘χει όσοι αγοράζουν αυτοκίνητα της Skoda, θα μπορέσουν να προσθέτουν εξοπλισμό ακόμα και πολύ μετά την αρχική παραγγελία.

  • -
  • -

Τέλος στο παραδοσιακό μοντέλο επιλογής του έξτρα εξοπλισμού τη στιγμή της παραγγελίας ενός αυτοκινήτου έρχεται να βάλει η Skoda. Αρχίζοντας από το νέο Kodiaq, πολλά δημοφιλή στοιχεία εξοπλισμού δεν θα αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο συγκεκριμένων εκδόσεων, αλλά θα διατίθενται σε όλους, και θα είναι διαθέσιμα ακόμα και εκ των υστέρων, μέσω αναβαθμίσεων λογισμικού από απόσταση (OTA ή Over-The-Air updates).

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/54be222a8a3eea1168a23d435fe15689.jpg

Σήμερα, αν θέλουμε κάποια προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού, πρέπει να τα επιλέξουμε όταν πάμε να παραγγείλουμε ένα αυτοκίνητο. Έτσι, θα παραλάβουμε το όχημά μας ακριβώς έτσι όπως το είχαμε σκεφτεί και το είχαμε φανταστεί.

Αυτή η διαδικασία με την οποία είμαστε εξοικειωμένοι σημαίνει ότι ο πρώτος αγοραστής επιλέγει τι εξοπλισμό θα έχει το αυτοκίνητο, ενώ κάθε επόμενος αγοραστής το παραλαμβάνει όπως είναι, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι. Ακόμα και ο πρώτος αγοραστής, όμως, αν στο πέρασμα του χρόνου ανακαλύψει ότι θα έπρεπε να έχει προσθέσει κάτι, δεν μπορεί πλέον να κάνει τίποτα. Κατά συνέπεια, είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο όπως ήταν την πρώτη μέρα που το αγόρασε, για όσο καιρό το κρατήσει στην κατοχή του.

Δείτε ακόμαΤι έχει η Skoda στο εσωτερικό που δεν έχουν οι άλλες εταιρείες

Θα προσθέτεις εξοπλισμό, ακόμα και χρόνια μετά την αγορά

Τα παραπάνω έρχεται να ανατρέψει η Skoda, η οποία θα προσφέρει από 'δώ και στο εξής πολύ μεγαλύτερη ευελιξία, τόσο στον άνθρωπο που κάνει την αρχική αγορά ενός αυτοκινήτου, όσο και στους επόμενους ιδιοκτήτες. Για να το πετύχει, αλλάζει τελείως τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αγοράσουμε τον επιπλέον εξοπλισμό που θέλουμε να έχει το αυτοκίνητό μας, κυρίως σε επίπεδο λογισμικού.

Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τρία χαρακτηριστικά άνεσης, ώστε η εταιρεία να αρχίσει να μαζεύει δεδομένα για την υποδοχή του κοινού και τη στάση που θα κρατήσει. Τα τρία στοιχεία που αφορά η νέα στρατηγική είναι το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (το GPS), τα αυτόματα φώτα και το adaptive cruise control.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/08084cda060baaed090920c23a93591f.jpg

Με ποιο μοντέλο της Skoda θα ξεκινήσει το νέο σύστημα χρέωσης για τα προαιρετικά στοιχεία εξοπλισμού;

Ξεκινώντας από το νέο Kodiaq, αυτά τα τρία στοιχεία δεν θα υπάρχουν στον εξοπλισμό όταν θα παράγεται το αυτοκίνητο. Αντίθετα, όταν ο χρήστης το παραλάβει θα έχει online πρόσβαση στο ειδικό κατάστημα της μάρκας. Εκεί θα μπορεί να αγοράσει και να κατεβάσει μέσω internet το σχετικό πακέτο, το οποίο θα εγκατασταθεί στο αυτοκίνητό του. Αυτή τη δυνατότητα θα έχει και κάποιος που αγόρασε το αυτοκίνητο μεταχειρισμένο.

Για παράδειγμα, αν αγοράσουμε ένα Kodiaq μεταχειρισμένο χωρίς adaptive cruise control, θα μπορούμε να μπούμε στο κατάστημα της Skoda και να κάνουμε τη σχετική αγορά. Έτσι, ενώ αγοράσαμε το αυτοκίνητο χωρίς το εν λόγω σύστημα, πλέον μπορούμε να απολαμβάνουμε τη λειτουργικότητα που αυτό προσφέρει.

Χρέωση με συνδρομή ή εφάπαξ; Τι θα αποφασίσουν στη Skoda;

Αυτό που δεν έχει αποφασίσει ακόμα η Skoda είναι αν η χρέωση θα είναι εφάπαξ ή θα πάει προς το μοντέλο της συνδρομής, όπως είχε κάνει η BMW με τα θερμαινόμενα καθίσματα. Βέβαια, σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμίσουμε ότι η BMW είχε συναντήσει πολύ έντονες αντιδράσεις από το κοινό γι' αυτή την απόφαση, με αποτέλεσμα τελικά να αναδιπλωθεί και να σταματήσει τη χρέωση με συνδρομή. Σίγουρα οι άνθρωποι της Skoda θα έχουν μελετήσει την περίπτωση, έτσι ώστε να αποφύγουν αντίστοιχα ζητήματα.

Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...