Η απόλυτη σύγκριση Google Maps vs Apple Maps - Ποιο app κερδίζει;

Το Google Maps παραδοσιακά συγκεντρώνει τους περισσότερους «πιστούς», όμως η Apple έχει κάνει άλματα εξέλιξης από το παρελθόν. Καταφέρνει να κερδίσει;

  • -
  • -

Η «κόντρα» Google με Apple δεν είναι νέα. Δύο κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, με εξαιρετικά προϊόντα και λογισμικά, που όπως είναι λογικό έχουν φανατικούς υποστηρικτές αλλά και… haters. Σε ό,τι αφορά τους χάρτες των δύο εταιρειών, έχουμε το Google Maps και το Apple Maps. Για πολλά χρόνια, η κυριαρχία της Google ήταν αδιαμφισβήτητη. Ακόμη και οι πιο φανατικοί Apple fans παραδέχονταν ότι αν χρησιμοποιούσαν τους Apple Maps καλό θα ήταν να είχαν μαζί τους… διαβατήριο, νερό και ξηρά τροφή γιατί μπορεί να κατέληγαν στα σύνορα ή χαμένοι σε κάποιο δάσος, μακριά από τον πολιτισμό. Σήμερα όμως, έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο.

Ποιοι χάρτες είναι πιο αξιόπιστοι;

Το Google Maps όπως είπαμε, είχε προβάδισμα για πολλά χρόνια. Οπότε οι χρήστες της εφαρμογής σε καθημερινή βάση είναι πολλοί περισσότεροι. Το Apple Maps δεν διατίθεται στους χρήστες Android, οπότε όση πληροφορία λαμβάνουν, την παίρνουν από τους χρήστες συσκευών iOS. Όταν η συζήτηση πάει προς την αξιοπιστία σχετικά με την κίνηση στους δρόμους, το Google Maps έχει πολλά περισσότερα δεδομένα, άρα βγάζει καλύτερα συμπεράσματα.

Δείτε ακόμη: Οικογένεια χάθηκε στο δάσος για 48 ώρες λόγω Google Maps;

Στον αντίποδα, η Apple δεν έχει τόσα data, άρα μένει πίσω. Άλλο ένα κομμάτι που το Google Maps είναι μπροστά, εντοπίζεται στην πλοήγηση. Έχει τη δυνατότητα να βρίσκει συντομότερους δρόμους που όντως αποφεύγουν την κίνηση σε ώρες αιχμής, ενώ βρίσκει εναλλακτικές διαδρομές πιο γρήγορα, αν ο οδηγός «χάσει» μια οδηγία ή ακολουθήσει άλλο δρόμο.

Ποιοι χάρτες χρησιμοποιούν λιγότερα δεδομένα;

Εδώ έχουμε νίκη για το Apple Maps. Η χρήση της συγκεκριμένης εφαρμογής επιβαρύνει λιγότερο την κατανάλωση δεδομένων, ενώ ο τρόπος που έχει στηθεί η εφαρμογή, αλλά και η λειτουργία της, προστατεύει πολύ καλύτερα τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη. Το Google Maps έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά η πλατφόρμα της Apple δείχνει καλύτερη για εκείνους που θέλουν να μοιράζονται όσο το δυνατόν λιγότερα στοιχεία όταν κάνουν χρήση της εφαρμογής.

Ποιοι χάρτες δουλεύουν καλύτερα στην Ελλάδα;

Οι χάρτες της Apple έχουν πολύ καλύτερη απεικόνιση των δρόμων (λέγεται Look Around και όχι Street View όπως της Google) αλλά… δεν υπάρχουν δεδομένα για την Ελλάδα. Αυτό είναι προσωρινό καθώς κατά τους προηγούμενους μήνες βλέπαμε αυτοκίνητα του Apple Maps στους δρόμους, που έκαναν καταγραφή των οδών. Για την ώρα ωστόσο, η λειτουργία αυτή δεν υφίσταται στη χώρα μας. Επίσης, το Google Maps έχει χαρτογραφημένους πολλούς περισσότερους χωματόδρομους, τόσο στα βουνά, όσο και στις επαρχίες. Σε αντίστοιχα μέρη, οι χάρτες της Apple σε δείχνουν… χαμένο μέσα στο δάσος.

Ποιοι χάρτες είναι καλύτεροι, τελικά;

Το Google Maps συνεχίζει να κερδίζει την προτίμησή μας. Οι χάρτες της Apple πλέον είναι αρκετά αξιόπιστοι και σίγουρα μπορούν να σταθούν με επιτυχία στο ύψος των περιστάσεων, όμως η εφαρμογή της Google είναι ταχύτερη στην εύρεση σωστής διαδρομής, προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια την κίνηση, προτείνει τη βέλτιστη διαδρομή για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, έχει λειτουργικό Street View (το οποίο έχει να ανανεωθεί χρόνια, ωστόσο) και έχει χαρτογραφημένους άγνωστους χωματόδρομους.

Δείτε ακόμη: Τι άλλαξε στο Google Maps - Πώς γλτιώνεις χρήματα σε κάθε διαδρομή;

Οι τελευταίοι φαίνονται χρήσιμοι στους λάτρεις της πεζοπορίας, του off-road, αλλά και λοιπών υπαίθριων δραστηριοτήτων. Από την άλλη, ξεκάθαρο προβάδισμα στην προστασία προσωπικών δεδομένων, αλλά και στη χρήση internet, έχουν οι χάρτες της Apple. Από εκεί και πέρα, είναι και ζήτημα… προσωπικού γούστου. Αν κάποιος έχει βολευτεί το Google Maps ή το αντίστροφο, δύσκολα θα αλλάξει. Να τονίσουμε, ότι το συγκεκριμένο… δίλημμα υπάρχει μόνο για τους χρήστες iOS συσκευών. Οι χρήστες Android δεν μπορούν να εγκαταστήσουν στα smartphones τους το Apple Maps.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...