Κίνα: Δοκιμάζει αυτοκίνητα που δεν πατάνε στο έδαφος! [video]

Δοκιμές με κανονικά αυτοκίνητα που έχουν τη δυνατότητα να ίπτανται δοκιμάζονται αυτή την περίοδο, με τα αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά.

  • -
  • -

Η Κίνα είναι πρωτοπόρος σε πάρα πολλούς τομείς, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτή είναι η χώρα που κάνει δοκιμές με αυτοκίνητα τα οποία πετάνε. Όταν μιλάμε για ιπτάμενα αυτοκίνητα σε αυτή την περίπτωση, δεν εννοούμε εκείνα που έχουν έλικες ή/και φτερά και εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο σαν τα μανιτάρια. Όχι. Πρόκειται για κανονικά, συνηθισμένα, καθημερινά αυτοκίνητα, τα οποία όμως δεν ακουμπάνε στο έδαφος.

Οι δοκιμές μέχρι τώρα έχουν κριθεί άκρως επιτυχημένες, καθώς τα αυτοκίνητα έχουν καταφέρει να κινηθούν με ταχύτητα που φτάνει ακόμα και τα 230 km/h, ενώ ίπτανται 35 mm πάνω από το έδαφος.

Η τεχνολογία που χρησιμοποίησαν για να τα καταφέρουν οι Κινέζοι μηχανικοί, είναι εκείνη της μαγνητικής αιώρησης η οποία είναι πιο γνωστή με την ονομασία Maglev. Χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο σε τρένα ώστε να μηδενίζονται οι τριβές με τις ράγες, να μειώνεται κατακόρυφα η κατανάλωση ενέργειας και να αυξάνεται η ταχύτητα του τρένου. Για την υλοποίησή της χρησιμοποιούνται ηλεκτρομαγνήτες (προσφάτως και απλοί μαγνήτες) ώστε το μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται να κρατάει το τρένο στον αέρα.

 

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των αυτοκινήτων που βλέπουμε στο video. Οι μηχανικοί έχουν τροποποιήσει κατάλληλα το αυτοκίνητο ώστε να έχει τους απαραίτητους μαγνήτες, ενώ αντίστοιχες αλλαγές έχουν κάνει και στο οδόστρωμα, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας υπεραγώγιμος αγωγός προκειμένου να δημιουργείται το απαραίτητο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.

Οι απωστικές δυνάμεις ανάμεσα στα μαγνητικά πεδία οδηγούν στη μόνιμη αιώρηση του αυτοκινήτου και τη διατήρησή του σε ύψος 35 mm από το έδαφος. Για να το πούμε πιο απλά, οι τροχοί δεν ακουμπάνε στο έδαφος και βρίσκονται πάντα 3,5 εκατοστά στον αέρα.

Δείτε ακόμα: Σκληρή μάχη Κίνας-Ιαπωνίας: Δύο αιωρούμενα τρένα με ασύλληπτες ταχύτητες (video)

Η Κίνα είναι χώρα – ηγέτης στην τεχνολογία Maglev καθώς έχει πάρα πολλά τρένα του είδους, ενώ ελπίζει σταδιακά αυτή η τεχνολογία να περάσει και στα αυτοκίνητα. Ο στόχος είναι διπλός. Να μειωθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση αλλά και η κατανάλωση ενέργειας, καθώς ένα αυτοκίνητοι που αιωρείται έχει να υπερνικήσει μόνο την αντίσταση του αέρα.

Θα σου άρεσε να οδηγείς ένα τέτοιο αυτοκίνητο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...