Απίστευτο: Τρένο πέρασε με ανοικτή τη μπάρα στην Πάτρα - Δείτε το video

Φαίνεται πως το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν έγινε μάθημα για τους υπεύθυνους των τρένων, καθώς ένα νέο video από την Πάτρα δείχνει την ανευθυνότητα που υπάρχει.

  • -
  • -

Ένα video από την Πάτρα προκαλεί σοκ, καθώς δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τα τρένα ή τουλάχιστον μερίδα αυτών, δεν πήραν κανένα μάθημα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που στοίχισε τη ζωή 57 συνανθρώπων μας.

Στο video βλέπουμε μία απόφαση η οποία πραγματικά αποτελεί πρόκληση προς την τύχη, καθώς μόνο αυτή είναι που μπαίνει ανάμεσα στο να συμβεί ή όχι ένα ακόμα πολύ σοβαρό δυστύχημα.

patra-treno-diavasi-komvos-kanellopoulou

Το video έχει τραβηχτεί στην οδό Κανελλοπούλου στην Πάτρα. Πρόκειται για έναν δρόμο ο οποίος ενώνει την είσοδο της πόλης και τα προάστια της περιοχής, με το παραλιακό μέτωπο. Ο δρόμος έχει τέσσερις λωρίδες συνολικά (δύο ανά κατεύθυνση) με αποτέλεσμα τα διερχόμενα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλες  ταχύτητες. Μπορεί το όριο να είναι στα 50 km/h, όμως όσοι γνωρίζουν καλά την περιοχή ξέρουν ότι αυτό δεν τηρείται ποτέ, καθώς η πλειοψηφία κινείται τουλάχιστον με 70 – 80 km/h ενώ δεν είναι σπάνιο να καταγραφούν ταχύτητες 100+ km/h , ειδικά σε στιγμές μειωμένης κυκλοφορίας. Μπορεί να μην είναι νόμιμο, όμως συμβαίνει και αυτό αποτελεί παράλειψη της Τροχαίας.

Δείτε ακόμα: Τρένα: Οι «παγίδες θανάτου» του ελληνικού σιδηρόδρομου

Σε ένα σημείο ο δρόμος διασταυρώνεται με τη γραμμή του τρένου και ακριβώς εκεί τραβήχτηκε το video, στο οποίο βλέπουμε ένα ψεκαστικό τρένο να περνάει πολύ αργά από την ισόπεδη διάβαση, χωρίς να έχουν κατέβει οι μπάρες!

patra-treno-diavasi-kanellopoulou-mpara

Το μοναδικό μέσο προστασίας (αν μπορούμε αν το πούμε έτσι), είναι η κόρνα που πατάει συνεχώς ο χειριστής του τρένου, αφενός για να προειδοποιήσει τους διερχόμενους οδηγούς και αφετέρου επειδή θέλει να παραμείνει ζωντανός και όχι να πέσει πάνω του κάποιος με 100 km/h, καθώς η ώρα του συμβάντος ήταν μία το βράδυ, οπότε δεδομένης της ανύπαρκτης κίνησης είναι πολύ πιθανό κάποιος να κινούνταν με τέτοια ταχύτητα. Μάλιστα το γεγονός ότι το ψεκαστικό κινείται τόσο αργά, σημαίνει ότι μεγαλώνει ο χρόνος έκθεσης των διερχόμενων σε κίνδυνο.

Μια μέρα νωρίτερα Ι.Χ. λίγο έλειψε να συγκρουστεί με άλλο τρένο συντήρησης (ρομποτικό που διορθώνει τις γραμμές), στην περιοχή Καστελλόκαμπος της Πάτρας, καθώς ούτε σε αυτή την περίπτωση είχαν κατέβει οι μπάρες!

Πηγή: thebest.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...