Honda: Ξεχάστε τα φτηνά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όσο έχουμε μπαταρίες λιθίου

Όσο περνάει ο καιρός βλέπουμε ότι οι τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων έρχονται κοντά σε εκείνες που έχουν τα θερμικά μοντέλα, όμως ποιο είναι το μέλλον σύμφωνα με τη Honda;

  • -
  • -

Όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η τιμή τους ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από εκείνη που είχαν τα θερμικά μοντέλα, οπότε έπρεπε κάποιος να το θέλει πολύ αλλά και να έχει και την ανάλογη οικονομική επιφάνεια, ώστε να αποκτήσει ένα όχημα που θα κινείται αποκλειστικά με μπαταρίες.

Μπορεί με τον καιρό το τιμολογιακό χάσμα ανάμεσα στα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων και εκείνα που χρησιμοποιούν υγρά καύσιμα να έχει μειωθεί, όμως ακόμα τα ηλεκτρικά βρίσκονται πιο ψηλά τιμολογιακά, τουλάχιστον στη χώρα μας. Αυτό έχει σχεδόν καθολική ισχύ στις πιο mainstream κατηγορίες, δηλαδή τα αυτοκίνητα πόλης, τα μικρομεσαία και τα μεσαία. Αντίθετα, όσο ανεβαίνουμε σε πιο premium περιοχές υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί το ηλεκτρικό μοντέλο να πωλείται φθηνότερα από το αντίστοιχο θερμικό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/86c7f8d6afbd1df9ad777f670defb4f3.JPG

Ο αντιπρόεδρος του τομέα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πωλήσεων της Honda Βορείου Αμερικής, Dave Gardner, έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με τα μικρά αυτοκίνητα, κομμάτι της αγοράς στο οποίο δραστηριοποιείται και η εταιρεία στην οποία εργάζεται, με τον ηλεκτρικό εκπρόσωπο να είναι το Honda e. To υψηλόβαθμο στέλεχος της ιαπωνικής μάρκας ανέφερε ότι στα μικρά μοντέλα, οι τιμές εκείνων που χρησιμοποιούν μπαταρίες λιθίου δεν πρόκειται ποτέ να είναι χαμηλότερες από τα αντίστοιχα που κινούνται με τη χρήση θερμικού μοτέρ.

Δείτε ακόμα: Τι κάνει αυτό το περίεργο κουμπί στο νέο Honda HR-V;

Για τον Gardner η μοναδική λύση φαίνεται να είναι οι μπαταρίες στερεού τύπου (solid state), στις οποίες τόσο η Honda όσο και άλλες εταιρείες έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις, όμως είναι μια τεχνολογία που ακόμα δεν μπορεί να διατεθεί σε εμπορικό επίπεδο, οπότε δε θα τις δούμε άμεσα στους δρόμους.

Συμφωνείς με αυτά που λέει ο Gardner ή πιστεύεις ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας θα κάνει ακόμα και τα μικρά ηλεκτρικά φτηνότερα των θερμικών;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...