Τι κάνει αυτό το περίεργο κουμπί στο νέο Honda HR-V;

Στην τελευταία γενιά του Honda HR-V υπάρχουν πολλά τεχνολογικά καλούδια, με κάποια από αυτά να είναι κάπως πιο ιδιαίτερα.

  • -
  • -

Η Honda στο νέο HR-V έχει εφαρμόσει προηγμένες τεχνολογικά λύσεις. Μία από αυτές αφορά το κουμπί το οποίο εξετάζουμε.

Ο οδηγός του Honda HR-V θα παρατηρήσει ότι υπάρχει ένα πάνελ στα αριστερά του τιμονιού και κάπως χαμηλά. Σε αυτό το πάνελ υπάρχουν αρκετά πλήκτρα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν γνώριμα σύμβολα επάνω, οπότε είναι εύκολο να αντιληφθούμε τη λειτουργία για την οποία προορίζονται.

Ωστόσο, ένα από αυτά έχει ένα σύμβολο που το συναντάμε αρκετά σπάνια και κυρίως σε μοντέλα τα οποία έχουν πολύ μεγαλύτερη τιμή και απευθύνονται σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινό.

Honda

Στο σύμβολο αυτό υπάρχει κάτι που θυμίζει εκείνο για το ξεθάμπωμα του παρμπρίζ, όμως αντί για τις γραμμές που συμβολίζουν τη ροή του αέρα, εδώ βλέπουμε κάτι που μοιάζει με αντίσταση, επιλογή που έγινε σκόπιμα.

Όντως, η Honda έχει τοποθετήσει αντιστάσεις στο μπροστά παρμπρίζ, ώστε να προσφέρει θέρμανση στο κρύσταλλο. Συγκεκριμένα, οι αντιστάσεις βρίσκονται στο κάτω κομμάτι, εκεί που βρίσκονται οι υαλοκαθαριστήρες όταν δε χρησιμοποιούνται.

Δείτε ακόμα: Τι θερμαίνει αυτό το κουμπί στη νέα BMW iX;

Ο σκοπός της ύπαρξης αυτών των αντιστάσεων είναι η χρήση τους σε περιπτώσεις παγετού. Αν έχει ρίξει χιόνι ή απλά έχει πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου (συνήθως το βράδυ), υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι υαλοκαθαριστήρες να κολλήσουν πάνω στο παρμπρίζ. Χάρη στις αντιστάσεις, το σύστημα μπορεί να θερμάνει εκείνο το σημείο ώστε να λιώσει ο πάγος και να ξεκολλήσουν οι υαλοκαθαριστήρες, χωρίς να πρέπει ο οδηγός να περιμένει να ζεσταθεί ο κινητήρας προκειμένου να χρησιμοποιήσει τον ζεστό αέρα.

Honda

Έτσι, υπάρχει σημαντικό όφελος σε χρόνο, αλλά και σε περιβαλλοντικούς όρους, καθώς το αυτοκίνητο δεν είναι πλέον απαραίτητο να μείνει στο ρελαντί, απλά και μόνο για να ανεβάσει θερμοκρασία το μοτέρ.

Εσείς ξέρατε ποια είναι η λειτουργία αυτού του πλήκτρου; Καταλάβατε αμέσως τι κάνει ή σας δυσκόλεψε;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...