Έχασα την άδεια κυκλοφορίας - Τι πρέπει να κάνω

Χάρη στο gov.gr, ακόμη κι αν χάσεις την άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, μπορείς να εκδόσεις νέα χωρίς να ταλαιπωρηθείς. Δες τη διαδικασία.

  • -
  • -

Από το τέλος του 2021, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr), είναι διαθέσιμες και στις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Οπότε, αν έχασες την άδεια, σου την έκλεψαν ή είναι φθαρμένη, μπορείς να μπεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr και να βγάλεις αντίγραφο ψηφιακά, χωρίς να ταλαιπωρηθείς με τα πήγαινε-έλα σε δημόσιες υπηρεσίες.

Ποια είναι η διαδικασία για το αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας

Αρχικά, μπαίνεις στη σελίδα https://drivers-vehicles.services.gov.gr και συμπληρώνεις τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet.

adeia

Στη συνέχεια επιλέγεις την ενότητα Άδειες Κυκλοφορίες. Εφόσον το κάνεις αυτό, το σύστημα σου εμφανίζει αυτόματα το όχημα ή τα οχήματα που έχεις στην κατοχή σου. Επιλέγεις αυτό που θες και από ένα και μόνο σημείο έχεις στη διάθεσή σου το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν στο αυτοκίνητό σου. Δηλαδή, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν το όχημα βρίσκεται σε κίνηση, αν έχει περάσει τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) και μέχρι πότε είναι ασφαλισμένο.

Στη συνέχεια, επιλέγεις το κουτάκι που αναγράφει «Έχασα/μου έκλεψαν/έχει φθαρεί η άδεια κυκλοφορίας και θέλω καινούρια».

Δες πώς θα αλλάξεις το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης σε πλαστικό και πόσο κοστίζει

Αμέσως ανοίγει μια νέα σελίδα με συνοπτική παρουσίαση των επόμενων βημάτων για την ολοκλήρωση της επιλεγμένης ψηφιακής διαδικασίας. Αφού ακολουθήσεις και συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία που ζητάει το σύστημα, πρέπει να δηλώσεις αν έχασες την άδεια, αν στην έκλεψαν ή έχεις φθαρεί (στο κάτω μέρος της σελίδας». Επίσης, σου ζητά να επιλέξεις την Περιφερειακή Ενότητα και την υπηρεσία από την οποία επιθυμείς να εξυπηρετηθείς.

adeia

Η διαδικασία για τη χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας είναι εξαιρετικά απλή. Αφού η αίτηση υποβληθεί επιτυχημένα και εγκριθεί, θα λάβεις σχετική μέσω email και SMS. Μοναδική προϋπόθεση για να εκδοθεί το αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας είναι το όχημα να βρίσκεται σε κίνηση.