Android Auto: Λανσαρίστηκε η έκδοση 8.0 – Αλλά κάτι λείπει

Δες την παροχή που υπάρχει εδώ και καιρό στο Apple CarPlay, αλλά συνεχίζει αγνοείται από το τις δυνατότητες του Android Auto.

  • -
  • -

Η ολοκληρωτική σχεδιαστική αναδόμηση που έχει υποσχεθεί η Google για το Android Auto έχει ήδη καθυστερήσει σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο. Η πολυπόθητη προσθήκη του διαχωρισμού οθόνης στις δυνατότητες της εφαρμογής που επιτρέπει την προβολή της οθόνης της Android συσκευής σας στην οθόνη του infotainment, ακόμη δεν έχει κάνει την εμφάνιση της. Αν και το περασμένο φθινόπωρο μία φωτογραφία που είχε διαρρεύσει έδειχνε αυτήν ακριβώς την λειτουργία, η τελευταία αναβάθμιση που μόλις κυκλοφόρησε συνεχίζει να μην την περιέχει.

Δείτε ακόμη: Αυτές είναι οι εφαρμογές που πρέπει να έχεις αν χρησιμοποιείς Android Auto!

Με το καλοκαίρι να βρίσκεται πλέον στην πόρτα της εξόδου, το ίδιο ισχύει και για την ταξιδιωτική περίοδο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση των χρηστών Android που περίμεναν με ανυπομονησία την εν λόγω αναβάθμιση. Θεωρητικά το νέο Android Auto 8.0, φέροντας έναν στρογγυλό αριθμό, μοιάζει με την ιδανική ευκαιρία για το λανσάρισμα μίας μεγάλης αλλαγής, όπως του πολυαναμενόμενου ανασχεδιασμού που εσωτερικά φέρει την κωδική ονομασία “Coolwalk”.

Δείτε ακόμη: Android Auto - Τι θα γίνει με αυτό το ενοχλητικό bug, θα το φτιάξει ποτέ η Google;

Γι’ αυτό το λόγο, αν και η Google έκανε την απλή σκέψη του να ακολουθήσει το απερχόμενο Android Auto v7.9 με τον αμέσως επόμενο αριθμό, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί μερικοί χρήστες μπορεί να περίμεναν ραγδαίες αλλαγές στην εφαρμογή. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με το version 8.0 να αποτελεί ακόμη μία έκδοση που διορθώνει μερικά bugs της εφαρμογής, χωρίς εμφανείς αλλαγές.

Με την Apple να εξελίσσει ασταμάτητα το Apple CarPlay και να συνεχίζει σταθερά προς την επόμενη γενιά της εφαρμογής της, η Google θα πρέπει να λάβει δραστικά μέτρα αν θέλει να μην χάσει ολοκληρωτικά αυτή τη μάχη. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως λειτουργίες όπως ο διαχωρισμός οθόνης είναι διαθέσιμες στις iOS συσκευές εδώ και σχεδόν τρία χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...