Android Auto: Τι θα γίνει με αυτό το ενοχλητικό bug, θα το φτιάξει ποτέ η Google;

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δυσλειτουργία στο σύστημα υποστήριξης των οδηγών που, ωστόσο, ακόμη αγνοεί η Google και δεν επιδιορθώνει.

  • -
  • -

Το Android Auto είναι μια εφαρμογή που υποτίθεται ότι κάνει την εμπειρία πίσω από το τιμόνι όσο το δυνατόν πιο απλή και βολική, ώστε οι οδηγοί να μην χρειάζεται να αλληλεπιδρούν καθόλου με τα τηλέφωνά τους.

Η υποστήριξη φωνητικών εντολών, για παράδειγμα, όταν επιθυμείς να ρυθμίσεις την εφαρμογή πλοήγησης στην ψηφιακή οθόνη του οχήματος ή να χρησιμοποιήσεις μια τηλεφωνική κλήση χωρίς να αγγίξεις καν την οθόνη, αναβαθμίζει αφενός την εμπειρία του χρήστη και αυξάνει αφετέρου την οδική ασφάλεια.

android

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες, σε αριθμό που αυξάνεται σε καθημερινή βάση, περιγράφουν ένα πολύ σημαντικό bug (σφάλμα) του Android Auto. Υποστηρίζουν ότι η ενσωμάτωση φωνητικών εντολών στο Android Auto είναι τουλάχιστον δυσάρεστη, καθώς η υπηρεσία δεν λειτουργεί όταν το κινητό τηλέφωνο είναι κλειδωμένο.

Με απλά λόγια, εάν η οθόνη του smartphone δεν είναι ενεργή, σχεδόν οποιαδήποτε φωνητική εντολή επιχειρούν να πραγματοποιήσουν οι χρήστες, αγνοείται από το Android Auto. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο βοηθός Google ανταποκρίνεται, λέγοντας ότι θα εκτελέσει την εργασία που ζητήθηκε, αλλά τελικά δεν το κάνει.

Η Google δεν ξέρει πότε θα το διορθώσει

Το λειτουργικό προφανώς αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις λειτουργίες τις οποίες υποτίθεται ότι υποστηρίζει και η μοναδική που μπορεί να αναβαθμίσει την υπηρεσία και να διορθώσει το πρόβλημα, είναι η Google.

android

O τεχνολογικός κολοσσός, αγνοούσε το σφάλμα για ακατανόητα μεγάλο χρονικό διάστημα. Έπειτα από τα παράπονα των χρηστών ωστόσο, ξεκίνησε να εξετάζει τις αναφορές. Η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να παρέμβει, προσπαθώντας σε αρχική φάση να αντιληφθεί τι δεν λειτουργεί σωστά.

Διαβάστε επίσης: 5+1 Tips που δεν γνωρίζεις για το Google Maps

Το πρόβλημα βέβαια δεν έχει λυθεί και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα συμβεί αυτό, αφού η Google δεν έχει ανακοινώσει εκτιμώμενο χρόνο επιδιόρθωσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...