MyΑuto: Τι περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό πορτοφόλι του αυτοκινήτου μου

Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία MyAuto, κάθε πολίτης έχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματός του στο λεπτό.

  • -
  • -

Το MyAuto αποτελεί νέα ψηφιακή υπηρεσία προς τους πολίτες επιτρέποντας από την άνεση του κινητού ή του υπολογιστή τους να ανακτήσουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τα οχήματά τους, όπως είναι διαθέσιμες στα μητρώα φορέων της δημόσιας διοίκησης.

Την παρουσίαση της υπηρεσίας ανέλαβε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος αναφέροντας ότι ο πολίτης ξεκινώντας από την κεντρική ιστοσελίδα gov.gr, «myAuto» αποκτάει πρόσβαση στην νέα ψηφιακή υπηρεσία που παρέχεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.).

myauto

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μέσω της υπηρεσίας αυτής έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους. Οι πληροφορίες του οχήματος παρουσιάζονται ομαδοποιημένες σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες που αντλούνται είναι:

  • Στοιχεία αδειών κυκλοφορίας. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
  • Στοιχεία τεχνικών ελέγχων οχημάτων - ΚΤΕΟ. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
  • Στοιχεία καταβολής τελών κυκλοφορίας, ακινησίας και ιδιοκτησίας. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
  • Εύρεση ασφάλισης οχημάτων. Τα στοιχεία αντλούνται από Μητρώα από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων.


Πώς μπαίνω στην πλατφόρμα για να δω τις πληροφορίες

Ο πολίτης μπορεί να αναζητήσει τις πληροφορίες που διαθέτει η δημόσια διοίκηση για το όχημα του στην πλατφόρμα MyAuto χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Τα στοιχεία παρουσιάζονται ανά πηγή πληροφοριών (μητρώα του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων).

Διαβάστε επίσης Τέλος η γραφειοκρατία: Έτσι κάνεις online μεταβίβαση αυτοκινήτου

Η υπηρεσία αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο αυτοκινήτου στον οποίο σταδιακά θα προστίθενται και νέες πληροφορίες. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...