Σκούτερ και Παπάκια έως 50 cc: Ψηφιακή ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας

Μετά τους κατόχους αυτοκινήτων και αυτοί των μοτοποδηλάτων (παπάκια και σκούτερ) έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν ηλεκτρονικά την άδεια κυκλοφορίας.

  • -
  • -
Σκούτερ και Παπάκια έως 50 cc: Ψηφιακή ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας

Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς να απαιτείται να μεταβούν στις Υπηρεσίες της Τροχαίας οι ιδιοκτήτες των μοτοποδηλάτων με κυβισμό έως 50 κ.εκ., μπορούν να ανανεώσουν ψηφιακά την άδεια κυκλοφορίας.

Με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η αίτηση για την ανανέωση πραγματοποιείται με πολύ απλό τρόπο μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

papaki

Ειδικότερα, ο πολίτης συνδέεται μέσω των κωδικών Taxisnet και μπορεί να υποβάλλει την αίτηση ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία Τροχαίας του τόπου κατοικίας του. Μέσω της εφαρμογής, μπορεί να δει ηλεκτρονικά το σχετικό κόστος που ποικίλει ανάλογα με την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης καθώς και να πληρώσει με ηλεκτρονικό παράβολο.

Μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας η βεβαίωση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο gov.gr στην θυρίδα του πολίτη. Ο ιδιοκτήτης λαμβάνει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση με ενσωματωμένα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας (QR, Κωδικός ασφαλείας) και ταυτόχρονα, ειδοποιείται με SMS και email.

Τo δίπλωμά σου online: Όλη η διαδικασία βήμα προς βήμα

Στο Μητρώο Μοτοποδηλάτων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι καταχωρισμένες 1.419.923 ενεργές άδειες. Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας και τις Ηλεκτρονικές Θυρίδες του gov.gr που έχουν αποδοθεί στις Υπηρεσίες της Τροχαίας, επιτυγχάνοντας έτσι την εξάλειψη της απαίτησης για φυσική παρουσία του πολίτη στις Υπηρεσίες της Τροχαίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...