Επίσημο: Άνοιξε το MyAuto - Δες σε 1 λεπτό τα πάντα για το αυτοκίνητό σου

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία MyAuto βρίσκεται σε λειτουργία. Με λίγα κλικ από υπολογιστή ή κινητό, κάθε πολίτης έχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματός του.

  • -
  • -

Το MyAuto, η νέα υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι ανοικτή. Κάθε πολίτης έχει ελεύθερη πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά του. Οι πληροφορίες του οχήματος παρουσιάζονται ομαδοποιημένες σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για κάθε όχημα, είναι:

  • τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
  • αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί
  • στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
  • το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
  • στοιχεία ασφάλισης


Πώς μπαίνεις στο MyAuto

Ουσιαστικά, το MyAuto αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο αυτοκινήτου στον οποίο σταδιακά θα προστίθενται και νέες πληροφορίες. Οι πληροφορίες του οχήματος παρουσιάζονται ανά πηγή πληροφοριών (μητρώα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Ευθύνης από Ατυχήματα Αυτοκινήτων).

myauto

Για να εισέλθεις στην υπηρεσία μπαίνεις εδώ και χρησιμοποιείς τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet. Αφού βάλεις τους κωδικούς, εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία με τα οποία έχεις συνδεθεί. Στη συνέχεια, με ένα κλικ, παρουσιάζεται το αυτοκίνητο/αυτοκίνητα που έχεις στην κατοχή σου.

Διαβάστε επίσης: Τέλος η γραφειοκρατία: Έτσι κάνεις online μεταβίβαση αυτοκινήτου

Επιλέγεις ένα από αυτά και το σύστημα σου εμφανίζει αναλυτικά όλα τα στοιχεία του οχήματος, αν είσαι σε κίνηση, αν έχουν καταβληθεί τα τέλη, πότε το πέρασες ΚΤΕΟ και πότε λήγει, σε ποια εταιρεία το έχεις ασφαλισμένο, ακόμη και πότε έγινε η μεταβίβαση.