Nissan GT-R φέρνει 11 τούμπες – Δείτε το συγκλονιστικό video

Το να χάνεις τον έλεγχο με 270 km/h και το αυτοκίνητο να γυρνά στον αέρα σαν τραπουλόχαρτο είναι πραγματικά εφιαλτική εμπειρία. Αυτός ο οδηγός την έζησε.

  • -
  • -

Οι αγώνες ταχύτητας και ειδικά τα dragster περιέχουν πάντοτε ρίσκο. Σε δευτερόλεπτα τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά. Σε αυτή την περίπτωση, η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο. Αυτό το διαπίστωσε ο Mick Mansour κατά τη διάρκεια του 2022 GT-R Challenge στο αεροδρόμιο της Cootamundra στην Αυστραλία.

Ο Mick ξεκίνησε με ορμή τον αγώνα, παλεύοντας να τιθασεύσει τα 1.500 άλογα του ειδικά τροποποιημένου Nissan GT-R. Σε κάποιο σημείο της ευθείας όμως κι ενώ επιχειρούσε να διορθώσει, ο πίσω δεξιός τροχός ακούμπησε στο γρασίδι. Την επόμενη στιγμή πήγαινε με το πλάι, έχοντας στο κοντέρ 270 km/h.

Το εμπρός ελαστικό έσκασε και τότε έχασε τελείως τον έλεγχο. Το GT-R άρχισε να φέρνει τούμπες, τη μία πίσω από την άλλη χωρίς σταματημό. Τελικά, κατέληξε μισοδιαλυμένο, αφού έκανε συνολικά 11 περιστροφές.

Δείτε επίσης: Lamborghini χάνει τον έλεγχο σε πίστα dragster με πάνω από 290 km/h

Αυτό ήταν το πρώτο ατύχημα στα 14 χρόνια διεξαγωγής της διοργάνωσης και το πιο τρομακτικό. Ευτυχώς, ο οδηγός έζησε για να πει την ιστορία. Ο Mick Mansour πίστεψε ότι εκείνη την ημέρα θα πέθαινε. Είχε κακό προαίσθημα πριν την εκκίνηση, αλλά αγνόησε το ένστικτό του. Αυτό θα μπορούσε να του κοστίσει τη ζωή, αλλά είναι εδώ, εξηγώντας το φρικτό ατύχημα.

Δείτε την στιγμή του ατυχήματος στο 9:35

Πηγή: motor1.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...